tijden en prijzen
rondleidingen
audiotour
museum plusbus
bereikbaarheid
families
primair onderwijs
voortgezet onderwijs
vriendenlezingen
verhuur mauritshuis

print

Museum Plus bus
Zien, wat je anders niet kunt zien

De Museum Plus Bus is een initiatief bestemd voor senioren. De Plus Bus is ontwikkeld door het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis.

Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus verzorgt dagtochten voor senioren die zelf de tocht naar een van deze zeven musea niet meer kunnen of willen ondernemen. Deelname is gratis, mede dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij, het SNSReaal Fonds en het RCOAK

Het werkt zo: groepen senioren uit verzorgingshuizen of met thuiszorg gaan naar twee musea op één dag. Of alleen naar het Kröller-Müller Museum. Daar worden de bezoekers ontvangen met een kop koffie en een rondleiding. De bus haalt hen op, brengt hen naar het museum en brengt hen weer thuis. Er is plaats in de bus voor maximaal 45 personen, rollators kunnen mee. Wilt u meer weten over de Museum Plus Bus?

Uitbreiding Museum Plus Bus in 2012 dankzij BankGiro Loterij

De in 2008 opgerichte Museum Plus Bus rijdt vanaf 5 maart 2012 met twee bussen door het land. Door de toevoeging van vijf nieuwe musea wordt ook meer geografische spreiding gerealiseerd. Deze aanzienlijke uitbreiding van het project is mogelijk dankzij de financiële steun van founder BankGiro Loterij. De loterij heeft voor 2012 € 1000.000 beschikbaar gesteld aan dit initiatief. Lees het hele persbericht.