Mauritshuis app

Jouw persoonlijke rondleider, op zakformaat

Multimediatour Mauritshuis

In het Mauritshuis kijk je je ogen uit. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de schilderijen, of de meesterwerken door nieuwe ogen wil bekijken, is er de Mauritshuis app. Gratis en voor niks. Je bepaalt helemaal zelf wat je wil zien: laat je in rap tempo meenemen langs de hoogtepunten van het Mauritshuis, kies een tour die bij jouw interesses past, of zoek simpel je favoriete schilderij op. Zo mis je nooit iets.

Thema tours: bekijk het Mauritshuis met andere ogen

Je kunt natuurlijk vrij rondlopen en genieten van al het moois in ons museum. Maar het kan ook heel interessant zijn om de meesterwerken door een andere bril te bekijken. In de Mauritshuis app vind je verschillende thema tours. Experts van binnen en buiten het Mauritshuis praten je bij over een onderwerp naar keuze. Kies bijvoorbeeld de thema tour 'Johan Maurits en het Mauritshuis' als je je wil verdiepen in onze koloniale geschiedenis. Of laat je meenemen langs 'De vrouwen van het Mauritshuis'.

17Th Century Paintings Golden Age Mauritshuis The Hague

Kies per schilderij je eigen tourguide

In onze Mauritshuis app vertellen we alles dat wij zelf weten over onze schilderijen. Maar we geven ook het woord aan kenners van buiten het museum. Hoe kijkt Cathelijne Blok, oprichter van feministisch platform 'The Tittymag'  naar De luizenmoeder van Ter Borch? Wat vind modeontwerper Edwin Oudshoorn van de kleding van De vioolspeelster van Honthorst? En hoe inspireert Vermeers Meisje met de parel mode-activist Janice Deul? In onze app kies je bij ieder schilderij je eigen expert.

Janice Deul poseert voor 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer

Op pad met de hele familie

De Mauritshuis app is er voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld op pad met onze dierentour. Luister wat bioloog Auke-Florian Hiemstra en de verzorgers van Dierentuin Blijdorp te vertellen hebben over de dieren op onze schilderijen. Van een grote stier tot kleine kriebelbeestjes – we hebben ze allemaal. Hoeveel vind jij er?

Auke Florian Dieren In Het Mauritshuis

Bekijk het Mauritshuis met je oren

In de Mauritshuis app vind je ook alle liedjes van ‘Bekijk het Mauritshuis met je oren’. Beluister hoe artiesten als Spinvis, MEROL, Harrie Jekkers, Willie Wartaal, De Kik, Jett Rebel, Eefje de Visser, Dio en Goldband hun favorieten uit onze collectie tot leven brengen.

MEROL bekijkt het Mauritshuis met haar oren

Talen

De Mauritshuis app is beschikbaar in Nederlands en Engels. De hoogtepuntentour in de app is ook verkrijgbaar in Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Japans, Mandarijn Chinees, Russisch en Braziliaans Portugees.

Downloaden

Download de gratis Mauritshuis app in de App Story of Google Play.