Toegankelijkheid

Mauritshuis voor iedereen

Schilderij de Stier van Paulus Potter in het Mauritshuis met vader in rolstoel met kind die een detail aanwijst

Bij het Mauritshuis en Galerij Prins Willem V is iedereen van harte welkom, of je nu alleen komt of in een groep, te voet of in een rolstoel. Ons ervaren team staat altijd voor je klaar.

Ben je een rolstoelgebruiker, slecht ter been of heb je een zintuiglijke beperking? Uiteraard houden we hier rekening mee. Zo krijgen ondersteuners/begeleiders gratis toegang.

Slecht ter been

Via onze servicebalie zijn rolstoelen, wandelstokken en krukjes te leen. Deze kun je voorafgaand aan je bezoek reserveren bij ons. Bel daarvoor naar 070-302 3456 of mail naar mail@mauritshuis.nl. In de verschillende zalen is er bovendien voldoende ruimte om te zitten.

Ook hebben we aangepaste toiletten voor rolstoelgebruikers. Deze vind je in onze foyer, achter de garderobe.

Parkeren

In de directe omgeving van het museum bevinden zich verschillende parkeerplaatsen voor mensen met een lichamelijke beperking.

Deze locaties bevinden zich het dichtst bij het museum:

  • Plein 24
  • Lange Houtstraat 9

Bezoek met een elektrische rolstoel

Gebruik je een elektrische rolstoel? In het grootste gedeelte van het Mauritshuis is dit gelukkig geen enkel probleem. Maar als je elektrische rolstoel breder dan 78 cm of langer dan 150 cm is, dan past deze niet in de lift van het historisch gedeelte van het museum. Daar bevindt de permanente collectie zich. Natuurlijk kun je in dit geval een passende rolstoel bij ons te reserveren. Dit doe je door te bellen naar 070-302 3456 of mailen naar mail@mauritshuis.nl

Groepsbezoek met rolstoelen

Wil je ons bezoeken met een groep, waarvan meerdere mensen gebruik maken van een rolstoel of slecht ter been zijn? Neem dan contact met ons op via 070 302 3456 of mail@mauritshuis.nl. We zorgen er dan voor dat er genoeg personeel beschikbaar is om te assisteren waar nodig.

Ondersteuners en hulphonden

Ondersteuners/begeleiders krijgen bij ons gratis toegang. Bel daarvoor naar 070-302 3456 of mail naar mail@mauritshuis.nl.

Hulphonden zijn uiteraard toegestaan in het Mauritshuis.

Een rustig(er) bezoek

Wil je de drukte een beetje vermijden? Kom dan na 15 uur naar het Mauritshuis. Voor meer informatie over rustige tijden kun je altijd contact met ons opnemen via 070-302 3456 of mail@mauritshuis.nl

Soms kan het fijn zijn om een bezoek extra goed voor te bereiden. Bijvoorbeeld als je een bezoek brengt met iemand met een autismespectrumstoornis. Ook daar geven wij graag advies over.

Uitgeschreven teksten

In onze Mauritshuis app geven we meer informatie over de schilderijen tijdens een bezoek. Dit doen we met tekst, video’s en geluidsfragmenten. In de app is het ook mogelijk om alle geluidsfragmenten om te zetten naar uitgeschreven teksten.

Toegankelijke programmering

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun begeleiders/ondersteuners

Speciaal voor mensen met dementie en hun begeleiders/ondersteuners bieden wij Onvergetelijk Mauritshuis aan. Deze unieke rondleidingen worden maandelijks aangeboden in de vorm van instaprondleidingen en zijn ook voor groepen te organiseren. Reserveren kan via onvergetelijk@mauritshuis.nl.

De Nederlandse taal oefenen

De Nederlandse taal oefenen aan de hand van schilderijen in het Mauritshuis is een geweldige manier om kleur te geven aan je woordenschat. Dit gebeurt tijdens de NT2-rondleidingen. Samen met een rondleider kun je de mooiste schilderijen bekijken en ontdekken hoe het was om in Nederland te wonen in de 17e eeuw.

Al kijkend en pratend oefen je met de Nederlandse taal en leer je over onderwerpen als kleding, familie en eten toen en nu.
Je kunt een NT2-rondleiding reserveren via mail@mauritshuis.nl

Contact

Wij helpen je graag tijdens je bezoek aan het Mauritshuis. Mocht je vooraf vragen hebben, neem contact op via 070 3023456 of mail@mauritshuis.nl.