Goed voorbereid naar het Mauritshuis

Vermeer Meisje Met De Parel Mh670 Mauritshuis Den Haag

Binnenkort kom je het Mauritshuis bezoeken. We kijken uit naar je komst. Met de informatie op deze pagina kun je je bezoek aan het Mauritshuis alvast voorbereiden. Heb je meer vragen? Neem gerust contact met ons op. We zijn te bereiken via mail@mauritshuis.nl of 070 - 302 34 56.

Een veilig bezoek

Omdat we ons houden aan het Museumprotocol voor een veilig en verantwoord museumbezoek, verloopt een bezoek aan het Mauritshuis misschien anders dan je gewend bent. We leggen graag uit wat je kunt verwachten.

Vermeer Meisje Met De Parel En Bezoekers Mauritshuis

Mauritshuis app

In het Mauritshuis kijk je je ogen uit. En met onze gratis Mauritshuis app maak je je bezoek aan het Mauritshuis nog leuker en leerzamer. Jij bepaalt namelijk helemaal zelf wat je wilt zien! Kies voor één van onze thematours of bepaal per schilderij wat je wilt weten. Leer Rembrandt beter kennen, kijk met nieuwe ogen in die van het Meisje met de parel of laat je verrassen door de vele verborgen verhalen.

Clara Peeters Stilleven Met Kazen Amandelen En Krakelingen Mauritshuis Den Haag

Een toegankelijk bezoek

Bij het Mauritshuis en Galerij Prins Willem V is iedereen van harte welkom, of je nu alleen komt of in een groep, te voet of in een rolstoel. Ons ervaren team staat altijd voor je klaar.

Ben je een rolstoelgebruiker, slecht ter been of heb je een zintuiglijke beperking? Uiteraard houden we hier rekening mee. Zo krijgen ondersteuners/begeleiders gratis toegang. Ontdek wat we nog meer doen om je bezoek zo prettig en soepel mogelijk te laten verlopen.

Schilderij de Stier van Paulus Potter in het Mauritshuis met vader in rolstoel met kind die een detail aanwijst

Virtueel wandelen door het Mauritshuis

Je kunt de hele collectie van het Mauritshuis ook alvast beleven vanuit je eigen huis. Als eerste museum ter wereld is het Mauritshuis namelijk geheel in gigapixel-formaat gedigitaliseerd. En daar zijn we maar wat trots op! Van de kleinste penseelstreken tot de mooiste kleuren: in het gigapixelmuseum kun je elk detail van onze collectie haarscherp bekijken.

De centrale hal van het Mauritshuis hangt vol met bijzondere klassieke schilderijen, het plafond is moderner en geschilderd door Lataster