Beeldmateriaal aanvragen

De hele collectie van het Mauritshuis is gratis en rechtenvrij in hoge resolutie te downloaden. Voor publicaties en de ontwikkeling van merchandise gelden wel enkele spelregels.

Zelf downloaden

Op zoek naar een afbeelding van een van onze schilderijen? Zoek het werk eerst op in onze collectie. Vervolgens klik je op de knop downloaden aan de rechterkant van de grote afbeelding.

Publicaties

Ook voor een publicatie kun je de afbeeldingen can onze schilderijen zelf downloaden. We vragen je wel om daarbij altijd schilder, titel en jaartal te noemen, met de vermelding 'Mauritshuis, Den Haag'.

Ook ontvangen wij graag een exemplaar van je publicatie voor onze bibliotheek. Je kunt deze verzenden naar: Mauritshuis t.a.v. Images, Postbus 536, 2501 CM in Den Haag.

Merchandise

Onze collectie is rechtenvrij te gebruiken, ook om er inspirerende producten mee te maken. Let wel op, ons merk Mauritshuis© is beschermd. Heb je ideeën voor een mooie samenwerking? Neem dan contact met ons op via mail@mauritshuis.nl. 

Pers

Als journalist kun je gebruik maken van ons beeldarchief. Deze beelden mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Heb je aanvullende verzoeken? Neem dan contact op via pressoffice@mauritshuis.nl