ESSENZA x Mauritshuis

Meisje Met De Parel

Wegdromen in het rivierlandschap van Cornelis Vroom, jezelf omringen met de prachtige bloemen van Jan van Huysum en Jacob de Gheyn of wakker worden naast het 'Meisje met de parel'. Met de limited edition-lijn home & living producten van ESSENZA for Mauritshuis maak je van jouw huis een elegant, persoonlijk kunstwerk.

Nu denk je misschien: de Mauritshuis-collectie op dekbedhoezen, vloerkleden en een poef? Jazeker, want het museum en ESSENZA dienen met deze samenwerking een gezamenlijk doel: het delen van onze wereldberoemde collectie met een zo groot mogelijk publiek. We willen dat mensen ervan genieten. Of je zo'n schilderij nou in het museum bewondert of er - in het geval van een ESSENZA dekbed - lekker behaaglijk onder ligt.

Meestercollectie

Om de verhalen van onze kunstwerken op een nieuwe manier te delen zijn we een samenwerking aangegaan met home & lifestyle merk ESSENZA. De nieuwe collectie dekbedovertrekken, kimono’s, vloerkleden en kussens zijn geïnspireerd op schilderijen uit onze collectie en voorzien van het verfijnde ESSENZA-handschrift. Het resultaat: een meestercollectie.

Gallery of Roses nightblue

ESSENZA viel als een blok voor het Bloemstilleven van Jan van Huysum en besloot er zowel een dekbedovertrek als een kimono mee te maken. Beide zijn uitgevoerd in katoensatijn; superzacht, met een chique glans, maar met de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en absorbeert vocht.

Elegant View Sky

Rivierlandschap gezien door bomen van Cornelis Vroom is een rustgevend plaatje waar je naar blijft kijken. De verstilde bloemen uit verschillende van onze schilderijen maken het helemaal van toen, met een knipoog naar nu. Haal deze print in huis met een dekbedovertrek, kussen, wand- of vloerkleed.

 

Tekst gaat verder na onderstaande sfeerbeelden.

GALLERY OF ROSES NIGHTBLUE SFEER PORTRET 02 LR

De Meestercollectie

Floral Girl Black

Ze kon niet ontbreken: Vermeers Meisje met de Parel. Ons beroemdste schilderij is voorzien van een chique zwarte achtergrond en wordt vergezeld door bloemen uit verschillende bloemstillevens. Dit pareltje prijkt op een dekbedovertrek, wandkleed, vloerkleed, kussen, shopper en notitieboek.

Daffodils Reunited Black

Het schilderij van Ludger Tom Ring de Jonge is een magisch meesterwerk waar je naar blijft kijken. ESSENZA plaatste de narcissen uit dit boeket centraal op een zwarte achterkant. Even magisch als het schilderij. Verkrijgbaar als dekbedovertrek, vloerkleed, kussen en kimono.

FLORAL GIRL GOLD SFEER 01 LR

Flower Statement Stone

Geïnspireerd op Bloemencartouche met Mariabeeld van Daniel Seghers en Thomas Willeboirts Bosschaert is deze bloemenslinger bijna achteloos op een dekbedovertrek, vloerkleed en poef gedrapeerd. De inspiratie voor de marmerlook komt ook uit het werk van Seghers. Chiquer wordt het niet.

Beautiful Bouquet Brown

De Haagse schilder Jacob de Gheyn ‘portretteerde’ de mooiste bloemen voor zijn Bloemen in een glazen fles. Gecombineerd met een bruine achtergrond ontstaat een stoer design voor een dekbedovertrek en twee vloerkleden.

De ESSENZA for Mauritshuis-collectie is te koop in onze webshop.

FLOWER STATEMENT STONE POEF SFEER 01 LR

Onze meesterwerken

Landingsafbeelding