Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Aanbod Vrije Academie

De Vrije Academie biedt in samenwerking met het Mauritshuis de volgende activiteiten aan:

Collegereeks: De eeuw van Rembrandt – Kunst en geschiedenis van de Gouden Eeuw

De eeuw van Rembrandt kijkt verder dan het atelier van de kunstenaar; wetenschap, religie, handel en de stad zijn enkele van de thema's die naast kunst aan de orde komen. De reeks begint bij de Tachtigjarige Oorlog en Unie van Utrecht en eindigt bij de moord op de gebroeders De Wit en de revival van de Gouden Eeuw in de negentiende eeuw.

Collegereeks: Tien hedendaagse architecten - Van Tomishima tot Burj Khalifa

Stedenbouw en architectuur beleven een ware hausse. Door de toepassing van nieuwe hoogwaardige en duurzame materialen laat de stedelijke ontwikkeling in binnen- en buitenland steeds meer gedurfde ontwerpen zien. Tijdens de collegereeks maakt u kennis met de tien belangrijkste hedendaagse architecten en bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste architectonische ontwikkelingen.

Collegereeks: Art Deco - Van Chrysler Building tot Coco Chanel

Brutale ontwerpen, briljante kleuren, geometrie, technologie, versiering, swing en losbandigheid: dat is de wereld van Art Deco. De stijl, in Amerika ook wel Skyscraper, Steamboat of Jazz Style genoemd, bepaalde wereldwijd het gezicht van het interbellum. Niet alleen gebouwen, ook treinen en schepen, werden volgens de swingende nieuwe vormideeën ontworpen en ingericht.

 

Deel deze pagina