Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Maurits&, donderdagavond-event vol kunst, inspiratie en gezelligheid

Nog nooit in het Mauritshuis geweest? Of de hoogste tijd om weer eens te gaan? Kom naar Maurits& op de donderdagavond. Ontdek het Mauritshuis door de ogen van een spraakmakende persoonlijkheid. Beleef een unieke en inspirerende avond met kunst, bijzondere verhalen en ontmoetingen, muziek, workshops en veel gezelligheid.

Donderdag 16 mei: Maurits& Marjolijn

Gastdirecteur Marjolijn van Heemstra zorgt voor weer een bijzondere editie van Maurits&. Verwacht van deze activistische schrijver en theatermaker geen gezapig avondje, maar een luchtige avond met stevige inhoud. Ga met Marjolijn op tour door het Mauritshuis en laat je meenemen in een verhaal over ontdekkingsreizen, kolonialisme, exotische planten, liefde voor je eigen geschiedenis en een jongetje dat ons al eeuwen vriendelijk aankijkt.


Marjolijn van Heemstra is schrijver, theatermaker en journalist. In haar werk komen poëzie, journalistiek en activisme samen en deelt ze het podium vaak met alledaagse experts; een statushouder, een priester, een meisje met psychosegevoeligheid. Werkelijke levens worden vervlochten met theatrale verbeelding en gewone mensen worden acteur in hun eigen verhaal. Marjolijns voorstellingen cirkelen rond maatschappelijke problemen die ze probeert van zoveel mogelijk kanten te belichten. Voor haar boeken, dichtbundels en voorstellingen ontving Marjolijn diverse prijzen.

Programma

Vanaf 18.15 uur
Inloop en ontvangst

19.00 uur
Opening Maurits& Marjolijn

19.15 - 21:00 uur
Bezoek aan de collectie en verrassende activiteiten in het museum

Tot 22.00 uur
Borrel en muziek

22.00 uur
Afsluiting avond

Tickets

Bestel nu alvast je tickets voor de Maurits&-avond. Hiervoor boek je een gratis toegangsbewijs voor de activiteiten & een geldig toegangsbewijs voor het museum. Ben je in het bezit van een Museumkaart of een BGL VIP-kaart, dan is toegang tot het museum gratis.

Bestel nu

Hapje eten van tevoren?

In de Brasserie van het Mauritshuis kun je de hele avond terecht voor een Maurits&-daghap, specialiteiten van de kaart, snacks en drankjes. Speciaal voor deze avond samengesteld.

Blik terug op vorige edities

Eerdere gastdirecteuren waren o.a. Vik Muniz, Pat Smith, Harold Hamersma, Eva Jinek, Jan Taminiau, Mark Rutte, André Kuipers, Wim Pijbes, Robert Kranenborg, Abdelkader Benali, Laurentien van Oranje, Neelie Kroes, Do, Tracy Chevalier, Imara Limon, Dominic Seldis, Peter Vandermeersch, Jort Kelder, Edwin Oudshoorn, Nupur Kohli, Pieter Zwart, Sjoerd van Schuylenburgh, Bibian Mentel, Corine Koole en Frank IJpma.


Maurits& wordt mogelijk gemaakt door NN Group


Deel deze pagina