Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Maurits&, donderdagavond-event vol kunst, inspiratie en gezelligheid

Nog nooit in het Mauritshuis geweest? Of de hoogste tijd om weer eens te gaan? Kom naar Maurits& op de donderdagavond. Ontdek het Mauritshuis door de ogen van een spraakmakende persoonlijkheid. Beleef een unieke en inspirerende avond met kunst, bijzondere verhalen en ontmoetingen, muziek, workshops en veel gezelligheid.

Donderdag 12 september: Maurits& Erben

Hij behaalde Olympische medailles, reed wereldrecords, werd wereldkampioen en is nu  sportverslaggever, columnist en hardloopambassadeur. Maar nooit eerder was hij directeur van een museum. Daar komt nu verandering in. Voormalig schaatser Erben Wennemars krijgt voor één avond de sleutel van het Mauritshuis in handen voor zijn Maurits&. Het wordt weer een bijzondere avond, samengesteld door Erben en het Mauritshuisteam, met de favoriete schilderijen van Erben, mooie verhalen van hem en onze rondleiders, workshops, muziek, leuke ontmoetingen en een gezellige borrel. 
De avond krijgt een sportief tintje. Zo kun je kans maken op een unieke hardloopclinic van Erben. Ook de humor van Erben zal niet ontbreken. Dus doe je sportschoenen aan en laat je verrassen door zijn kijk op onze 17e-eeuwse kunst. Meedoen is gratis. Aanmelden kan vanaf nu. Klaar voor de start, af! 

Programma

Vanaf 18.15 uur
Inloop en ontvangst

19.00 uur
Opening Maurits& Erben

19.15 - 21:00 uur
Bezoek aan de collectie en verrassende activiteiten in het museum

Tot 22.00 uur
Borrel en muziek

22.00 uur Afsluiting avond

Tickets

Bestel nu alvast je tickets voor de Maurits&-avond. Hiervoor boek je een gratis toegangsbewijs voor de activiteiten & een geldig toegangsbewijs voor het museum. Ben je in het bezit van een Museumkaart of een BGL VIP-kaart, dan is toegang tot het museum gratis.

Bestel nu

Hapje eten van tevoren?

In de Brasserie van het Mauritshuis kun je de hele avond terecht voor een Maurits&-daghap, specialiteiten van de kaart, snacks en drankjes. Speciaal voor deze avond samengesteld.

Volgende editie

Op 14 november krijgt breakdancer, fotograaf en kunstenaar Menno van Gorp de sleutels in handen voor zijn Maurits& Menno.

Blik terug op vorige edities

Eerdere gastdirecteuren waren o.a. Vik Muniz, Pat Smith, Harold Hamersma, Eva Jinek, Jan Taminiau, Mark Rutte, André Kuipers, Wim Pijbes, Robert Kranenborg, Abdelkader Benali, Laurentien van Oranje, Neelie Kroes, Do, Tracy Chevalier, Imara Limon, Dominic Seldis, Peter Vandermeersch, Jort Kelder, Edwin Oudshoorn, Nupur Kohli, Pieter Zwart, Sjoerd van Schuylenburgh, Bibian Mentel, Corine Koole, Marjolijn van Heemstra en Humberto Tan.

Maurits& wordt mogelijk gemaakt door NN GroupDeel deze pagina