Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Museumnacht Kids zaterdag 16 maart 2019

16 maart is er weer de speciale museumnacht voor jonge culturele nachtbrakers. s Avonds, als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse musea tussen 17.00 en 22.00 uur open en kunnen kinderen tot en met 12 jaar meedoen aan een speciaal programma vol toffe activiteiten.

Dit jaar is het thema ‘Fantasie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.
Boek tickets via https://www.museumnachtkids.nl/

Museumnacht Kids Mauritshuis

 

Beleef een fantastische nacht in het Mauritshuis

Kom kijken, luisteren, chillen, lachen, rappen, dansen en schilderen in het Mauritshuis. Ga zelf of samen met je familie op ontdekkingstocht.

Bekijk samen met een museumdocent onze schilderijen of bekijk ze juist eens van een andere kant. En misschien ontdek je nog wel een geheim.

Ga ook zelf aan de slag: met verf en penselen tijdens de schilderworkshop, met pen en papier tijdens de rapworkshop of met handen en voeten bij de breakdanceworkshop.

Als kers op de taart hebben we deze avond een echte primeur! Ingrid en Dieter Schubert, de schrijver en illustrator van het boek van Maurits Muis lezen voor uit hun nieuwste boek over Maurits Muis. Hierin gaat Maurits Muis op bezoek bij Rembrandt. Kom luisteren en kijken en ontmoet Ingrid en Dieter zelf.

En krijg je trek, de Brasserie van het Mauritshuis serveert deze avond een fantastisch lekker menu voor alle hongerige nachtbrakers.

Activiteiten in het Mauritshuis Tijden Geschikt voor
Woetsj, maak je fantasiedier
Ga als kunstenaar aan de slag en maak vanuit het niets je eigen fantasiedier.
Doorlopend vanaf 17.00 Alle leeftijden
Schilderen als een meester
Kruip in de huid van een Hollandse Meester en maak met je eigen fantasie het Meisje met de parel of het zelfportret van Rembrandt af.
Doorlopend vanaf 17.00 Alle leeftijden
Fantastisch Mauritshuis
Heb je zin om te luisteren naar een verhaal, te tekenen, te chillen of iets heel bijzonders te ontdekken op een schilderij. Onze museumdocenten staan de hele avond voor je klaar. Beleef de topstukken van het museum op een andere manier.
Doorlopend vanaf 17.00 Alle leeftijden
Maurits Muis: Ingrid en Dieter Schubert presenteren hun nieuwe boek en lezen voor
Maurits Muis beleeft een nieuwe avontuur, dit keer samen met Rembrandt. Vanavond hoor en zie je het verhaal voor de allereerste keer.
17.30-18.00
18.30-19.00
19.30-20.00
4-7 jaar
Fantastische moves
Na een korte demonstratie mag je zelf aan de slag en leer je de meest fantastische breakdancemoves.
18.00-18.30
19.00-19.30
20.00-20.30
21.00-21.30
Vanaf 8 jaar
Familierondleiding
Ontdek met de hele familie de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het Mauritshuis.
18.00-18.30
19.00-19.30
20.00-20.30
21.00-21.30
Alle leeftijden
Toveren met taal, rapworkshop
Laat je inspireren door de schilderijen en maak zelf een kunstwerk met woorden.
20.15-20.45
21.00-21.30
Vanaf 8 jaar

Tickets & Vervoer

Prijs  € 7,50

Voor de Museumnacht Kids hebben zowel ouders als de kids (vanaf 3 jaar) ieder één ticket nodig. Met dit ticket kun je alle deelnemende musea en culturele instellingen bezoeken, mag je met alle activiteiten meedoen en kun je gebruik maken van de speciale pendeldiensten. Ouders en kinderen betalen dezelfde prijs. Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang. De tickets zijn dit jaar superleuke polsbandjes.

Boek tickets voor Museumnacht Kids.

Deel deze pagina