Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Museumnacht Kids 2020

Gaan jullie 14 maart net na zonsondergang ook erop uit om de verborgen pareltjes in Den Haag en omstreken te ontdekken? Het is weer Museumnacht Kids! 20 Musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg stellen hun deuren deze avond open voor de jongste avonturiers.

Twee kinderen kijken allebei door dezelfde verrekijker tijdens een tijdens hun tour in het museum. 

Kom tussen 17:00 - 22:00 uur naar het Mauritshuis om te genieten van een avond vol muziek, dans, theater, verhalen en natuurlijk ook van onze prachtige schilderijen!
Laat je inspireren door de paardenportretten van George Stubbs en maak je eigen fantasiedier, vraag een museumleraar alles over jouw favoriete schilderij, en ga op het puntje van je stoel zitten tijdens de spannende muzikale voorstelling 'Het muisje met de parel - Misdaad in het Mauritshuis'. En dat is nog lang niet alles van wat er die avond te gebeuren staat!

Praktische informatie

  De volledige informatie over tickets, tijden en bereikbaarheid kun je bekijken op de website van Museumnacht kids. Hieronder alvast de belangrijktse dingen:

   

 • Locatie: In het Mauritshuis is er een spetterend en gevarieerd programma.
 • Tickets: Voor Museumnacht Kids heb je één ticket nodig, deze kun je bestellen op de website van museumnachtkids.nl/denhaag. Wij zijn geen verkooppunt maar wel een omwisselpunt, je kunt hier dus wel je bandje ophalen. Met je bandje kun je gebruik maken van de gratis pendeldienst.
 • Vervoer: Veel locaties zijn goed te voet of per fiets te bereiken. Om je bezoek nóg makkelijk te maken is er die avond een gratis pendeldienst, binnenkort is er meer informatie te vinden op de website van Museumnacht Kids.
 • Opening & Afterparty:  De opening van Museumnacht Kids vindt plaats om 16:30 in het Kunstmuseum Den Haag, en als je die avond nóg langer op wilt blijven kun je naar de afterparty in de Tweede Kamer der Staten-Generaal!
 • Koop nu kaarten voor Museumnacht Kids.
pand Mauritshuis

Programma Mauritshuis

Maurits muis meisje met de parel mauritshuis

Voorstellingen

 • Het muisje met de parel – Misdaad in het Mauritshuis
  Mieke Muis, het zusje van Maurits past op het Mauritshuis. Ze vindt het heel gezellig met alle dieren uit de schilderijen. Maar op een avond is er paniek. De parel van het meisje is weg. Als een echte detective gaat Mieke op onderzoek uit. Zal zij de parel terugvinden? Kom het zelf zien in deze vrolijke en spannende, muzikale voorstelling.
  Aanvang: 17:30 uur, 18:30 uur
  Duur: 30 minuten
  Leeftijd: 6+
 • Voorleesverhaal: Maurits Muis en Rembrandt
  Leun lekker achterover en kom luisteren naar het avontuur van Maurits Muis.
  Aanvang: 17:30 uur, 18:00 uur, 18:30 uur, 19:00 uur
  Duur: 20 minuten
  Leeftijd: 4+

Zelf aan de slag

 • Workshop: collage fantasiedier
  De paarden van George Stubbs ontmoeten de stier van Paulus Potter. Mix en Match onze schilderijen! Wat is het resultaat? Dat is aan jou!
  Doorlopend
 • Maak je eigen George Stubbs!
  George Stubbs was dé paardenportrettist uit Engeland. Raak geïnspireerd door zijn meesterwerken en maak zelf ook zo’n mooi schilderij. Paarden in alle soorten en maten staan klaar om door jullie vastgelegd te worden!
  Doorlopend
 • Photobooth: Huishouden van Jan Steen
  Ga met de hele familie op de foto als een echt zeventiende-eeuws gezin.
  Doorlopend
 • Show je breakdance moves
  De toptalenten van het Haags Hiphop Centrum laten je hun spectaculaire moves zien. Daarna mag je het zelf proberen in de breakdanceworkshop. Natuurlijk onder begeleiding van professionals.
  Tijden: 18:00 uur, 19:00 uur, 20:00 uur, 21:00 uur
  Duur: 40 minuten
  Leeftijd: 8+
Breakdance Mauritshuis
rembrandt schilderij anatomische les kind museumnacht

Het museum in!

 • Instatour 17e eeuw
  Een rondleiding van een echte fotograaf. Je leert meer over de schilderijen maar ook hoe je de beste foto's maakt met je smartphone. Wie weet zijn jouw foto's wel net zo mooi als de schilderijen uit de 17de eeuw!
  Aanvang: 19.30 uur, 20.15 uur, 21.00 uur
  Duur: 30 minuten
  Leeftijd: 9+
 • Dansers in de nacht
  Deze dansende schaduwen verrassen je op onverwachte plekken.
  Doorlopend

Deel deze pagina