Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Muziek en theater in het museum

Laat de schilderijen tot u spreken via de muziek en het woord.

Regelmatig programmeren we concerten en voorstellingen in de zalen van het museum. Deze zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het museum.

Slow Art concert: Rembrandt Frerichs Trio

Take it slow op de donderdagavond! Een bezoeker kijkt gemiddeld negen seconden naar een kunstwerk, weten we. Maar het kan ook langer. Tijdens een slow art-concert speelt het Rembrandt Frerichs Trio muziek bij een aantal meesterwerken van Rembrandt en zijn leerlingen. Die muziek is speciaal gecomponeerd én geïmproviseerd.

Als publiek kunt u aangeven welk schilderij u wilt horen en hebt u invloed op de muziek. En al luisterend kijkt u langer dan gewoonlijk naar de schilderijen. Na een muzikale rondgang door het museum, volgt een mini-concert in de Gouden Zaal.

  • Duur: circa 75 minuten 
  • Leeftijd: 18 jaar en ouder
  • Taal: Nederlands
  • Maximaal 40 deelnemers
  • Kosten: gratis. Voor deze activiteit dient u wel in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs voor het museum.
Datum Tijden Tickets 
Donderdag 21 maart 18.30 - 19.45 uur Reserveren niet nodig 
Donderdag 25 april 18.30 - 19.45 uur Reserveren niet nodig 
Donderdag 23 mei 18.30 - 19.45 uur Reserveren niet nodig 

Amalia van Solms spreekt

Tijdens de Museumnacht 2018 was deze korte en ontroerende monoloog van Het Vijfde bedrijf een groot succes. Daarom kruipt actrice Annemarie de Bruijn op 24 februari opnieuw in de huid van Amalia van Solms.


Dit keer spreekt Amalia van Solms in de Gouden Zaal van het Mauritshuis. Ze vertelt over haar liefde voor stadhouder Frederik Hendrik en hoe ze zich vol passie vastbijt in haar opdracht de Oranjes voort te laten bestaan.

Willem Frederik is negenendertig als zijn doodzieke broer Maurits hem aanspoort snel te trouwen. ‘Op ons rust de plicht om het huis van Oranje te laten voortbestaan, bezit verlangt erfgenamen.’ Frederik Hendrik laat zijn fel bruine ogen op Amalia van Solms vallen, een gravinnetje en hofdame van de gevluchte Winterkoningin. Binnen een mum van tijd staan Frederik Hendrik en Amalia in vuur en vlam.

  • Duur: circa 20 minuten 
  • Leeftijd: 16 jaar en ouder
  • Taal: Nederlands
  • Maximaal 40 deelnemers
  • Kosten: gratis. Voor deze activiteit dient u wel in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs voor het museum.
Datum Aanvang Tickets 
Zondag 24 februari 13.00 uur Reserveren niet nodig 
  14.00 uur Reserveren niet nodig 
  15.00 uur
Reserveren niet nodig

Deel deze pagina