Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Onvergetelijk Mauritshuis

Bijzondere rondleidingen speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk Mauritshuis. Samen met een rondleider bekijkt u een aantal schilderijen waarover u met elkaar in gesprek gaat. Kennis van kunst is daarvoor geen vereiste; tijdens Onvergetelijk staat het genieten van kunst centraal. Door uw verhalen, herinneringen, associaties en ideeën met elkaar te delen, brengt u samen de schilderijen tot leven. De rondleider helpt u daarbij op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Elke maand is er een ander thema.

Onvergetelijk Mauritshuis

Samen naar het museum

Steeds meer mensen krijgen direct of indirect te maken met dementie, een ziekte waarvoor nog altijd geen geneesmiddelen bestaan. Er is steeds meer vraag naar activiteiten die mensen met dementie samen met hun partner, familieleden, vrienden of kennissen kunnen ondernemen. Onvergetelijk voorziet in die behoefte.

Door naar kunst te kijken kunnen mensen met dementie samen met hun dierbaren ideeën uitwisselen, zonder dat degene met dementie hoeft terug te vallen op het kortetermijngeheugen. De rondleiding biedt hen toegang tot het langetermijngeheugen en persoonlijke ervaringen, waardoor sociaal contact gestimuleerd wordt. Onderzoek wijst uit dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid: deelnemers voelen zich na afloop van een Onvergetelijk-rondleiding gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen en gevoel van waardigheid toe. Het Mauritshuis biedt met Onvergetelijk bovendien een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Praktische informatie

Data: Iedere laatste maandag van de maand
Tijd: 14.30 tot 16.00 uur
Prijs: € 8,50 per persoon, inclusief museumentree en koffie/thee. Met Museumkaart gratis deelname.

Aanmelden kan via onvergetelijk@mauritshuis.nl
Graag voor- en achternaam van deelnemer(s) en begeleider(s) en de gewenste datum vermelden.

Data
Maandag 24 juni 2019
Maandag 30 september 2019
Maandag 28 oktober 2019
Maandag 25 november 2019

Groepen

Groepen zijn van harte welkom, ook op andere momenten. De kosten zijn € 85,00 per groep (max. 12 personen), inclusief museumentree en koffie/thee.

Vragen

Heeft u vragen, neemt u dan contact op via +31 (0)70 302 3456 of onvergetelijk@mauritshuis.nl.

Onvergetelijk Mauritshuis is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. 

Het programma is geïnspireerd op Meet Me at MoMA, een programma van het Museum of Modern Art in New York, en is mede mogelijk gemaakt met steun van:

Onvergetelijk Mauritshuis Sluyterman van Loo          Onvergetelijk Mauritshuis Gieskes Strijbis          Onvergetelijk Mauritshuis RCOAK


Wetenschappelijk onderzoek naar het programma wordt verricht door:

Onvergetelijk Mauritshuis VUmc

Deel deze pagina