Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Festival de Betovering 2019

Ook dit jaar vindt tijdens de herfstvakantie (19 - 26 oktober) in Den Haag Festival de Betovering plaats, een kunstfestival voor kinderen. Het Mauritshuis organiseert tijdens De Betovering workshops voor kinderen van 4 tot 6 en voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Ga je liever zelf op pad? Haal dan het Familie-doe-pakket of de Gouden Tour bij de balie.

4 tot 6 jaar: Maurits Muis

Maurits Muis woont in het Mauritshuis en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en bekijk je de mooiste schilderijen van de Gouden Eeuw.

Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In onze eigen Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen.

Beschikbaarheid en tickets

7 - 12 jaar: Nicolaes Maes, leerling van Rembrandt

Ontdek samen met een museumdocent de prachtige, grappige en spannende schilderijen van Nicolaes Maes. Hij was één van de meest getalenteerde leerlingen van Rembrandt en schilderde verhalen uit de bijbel en belangrijke mensen. Maar op zijn schilderijen zie je ook luistervinken, een slapend dienstmeisje en zelfs een zakkenrolster.

Na de rondleiding ga je zelf aan de slag als leerling van Nicolaes Maes en maak je een schilderij geïnspireerd op zijn werk.

Beschikbaarheid en tickets


Kinderen in de kunstwerkplaats tijdens Hallo Rembrandt! De Familie-doe-tentoonstelling in het Mauritshuis

Met de Ooievaarspas zijn de workshops met korting te boeken. Vergeet niet om de pas mee te nemen naar het museum

Deel deze pagina