Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Herfstvakantie 2020: activiteiten in het Mauritshuis Den Haag

De herfstvakantie is begonnen en je kunt meedoen met verschillende workshops. Maak van je bezoek aan het museum een veilig en gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of elke dag in de kunstwerkplaats aan de slag. Voor deze workshops is rekening gehouden met alle richtlijnen zoals door de RIVM opgesteld, zo kunnen u en uw kind(eren) veilig meedoen. Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Open Kunstwerkplaats: Maak je eigen schilderij

In het Mauritshuis hangen veel schilderijen van beroemde kunstenaars als Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn. Misschien ken je wel het Meisje met de parel van Vermeer, De anatomische les van Rembrandt of het schattige Puttertje. Laat je inspireren door de schilderijen die je in het Mauritshuis ziet en maak daarna zelf een schilderij.

Tijdens de herfstvakantie is de Kunstwerkplaats van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 oktober elke middag open van 12.00 – 16.00 uur (behalve op de maandag, dan is het open van 13.00 - 16.00 uur). Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom om maximaal 45 minuten zelf aan de slag te gaan in de Kunstwerkplaats en er zijn museumdocenten om te helpen. Kinderen mogen maken wat ze zelf willen. Er is keuze uit verschillende, wisselende materialen. Wat de kinderen maken mag uiteraard mee naar huis!

Er kunnen maximaal 12 kinderen tegelijk werken. U schrijft uw kind(eren) in bij de museumdocent aan de deur van de Kunstwerkplaats en spreekt samen een eindtijd af. Ook laat u uw contactgegevens achter en u blijft zelf in het museum. Ondertussen bezoekt u bijvoorbeeld het museum (let op: hiervoor heeft u wel een ticket met tijdslot nodig).

Vooraf reserveren is niet nodig voor deze gratis activiteit. Wel heb je een entreeticket/tijdslot voor het museum nodig.

Educatie_kinderen_kijken_naar_Rembrandt_anatomische_les_Mauritshuis Educatie_kinderen_leren_portret_maken_Mauritshuis_Den_haag Educatie_Kinderen_in_kunstwerkplaats_Mauritshuis
 • Duur: vrije inloop en uitloop tussen 12:00 uur en 16:00 uur (behalve op de maandag, dan is de inloop van 13.00 - 16.00 uur)
 • Leeftijd: activiteit voor kinderen van 7 – 12 jaar (geen volwassenen)
 • Kosten: gratis (wel entreeticket/ tijdslot museum nodig)
 • Er kunnen maximaal 12 kinderen tegelijk werken
 • Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum maar hebben wel een gratis tijdslot nodig
 • Door de huidige maatregelen zijn alleen kinderen toegestaan om te schilderen in de Kunstwerkplaats
 • Begeleiders die gedurende de workshop het museum willen bezoeken dienen in bezit te zijn van een geldig entreeticket en tijdslot
Datum Inloop vanaf Taal    
Zaterdag 17 oktober 12.00 uur Nederlands & Engels;
Zondag 18 oktober 12.00 uur Nederlands & Engels
Maandag 19 oktober 13.00 uur Nederlands & Engels
Dinsdag 20 oktober 12.00 uur Nederlands & Engels
Woensdag 21 oktober 12.00 uur Nederlands & Engels
Donderdag 22 oktober 12.00 uur Nederlands & Engels
Vrijdag 23 oktober 12.00 uur Nederlands & Engels;
Zaterdag 24 oktober 12.00 uur Nederlands & Engels;

Workshop: Maurits Muis

Maurits Muis woont in het Mauritshuis in Den Haag en laat je ook deze herfstvakantie graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en met je familie gaan jullie zelfstandig (i.v.m. de huidige maatregelen) de mooiste schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer bekijken. Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In onze eigen Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen.


Museumnacht Kids Mauritshuis Educatie_kinderen_in_kunstwerkplaats_Mauritshuis_den_haag
 
 • Duur: circa 90 minuten 
 • Leeftijd: activiteit voor kinderen van 4 - 6 jaar (begeleiding door een volwassene is verplicht).
 • Kosten: € 7 per persoon (volw./kind). Met dit ticket heb je gratis toegang tot het museum alléén gedurende de workshop. Wil je daarna nog het museum in? Boek dan van tevoren een ticket en gratis tijdslot (vanaf 11.30 uur).
 • Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum met maar hebben wel een gratis tijdslot nodig als je na de workshop het museum wilt bezoeken.
 • We verzoeken volwassen deelnemers om een mondkapje te dragen en tijdens de workshop zo min mogelijk door elkaar te lopen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.
 • Maximaal 10 deelnemers.

Bijna alle Maurits Muis workshops zijn inmiddels volgeboekt en gaan gewoon door. Voor deze workshop is rekening gehouden met alle richtlijnen zoals door de RIVM opgesteld, zo kunnen u en uw kind(eren) veilig meedoen. Blijf op de hoogte van nieuwe data via onze nieuwsbrief!

Datum Aanvang Taal    
Zaterdag 17 oktober 10.00 uur
Nederlands
Volgeboekt
Zondag 18 oktober 10.00 uur
Nederlands Volgeboekt
Dinsdag 20 oktober 10.00 uur Nederlands  Volgeboekt
Woensdag 21 oktober 10.00 uur Nederlands  Volgeboekt
Donderdag 22 oktober 10.00 uur Nederlands  Volgeboekt
Vrijdag 23 oktober 10.00 uur Nederlands  Boeken
Zaterdag 24 oktober 10.00 uur Nederlands  Volgeboekt

Doorlopende activiteiten

Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.

Blijf op de hoogte