Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Kleurplaten

Voor kinderen hebben wij speciaal kleurplaten van schilderijen die je in het Mauritshuis kunt bekijken. Deze kleurplaten kan je eenvoudig downloaden en printen.

Zelf een schilderij van Vermeer inkleuren? Dat kan met deze kleurplaten van het Meisje met de parel en Gezicht op Delft . Ook is er een kleurplaat van een bloemstilleven van Roelof Savery. Wil je het precies doen zoals de schilders, kijk dan naar onze collectie. Maar je mag natuurlijk ook je eigen kleuren kiezen.Wist je dat er een mooi lied over het schilderij Gezicht op Delft van Johannes Vermeer is gemaakt? Luister maar: Harrie Jekkers, Gezicht op Delft. Zie jij de mensen en gebouwen waar Harrie Jekkers over zingt ook op de kleurplaat? En Spinvis maakte een lied over het Meisje met de parel. Dat kun je hier beluisteren: Spinvis, Parel. Welke naam zou jij het meisje willen geven?

  • Doelgroep: 4+
  • Zelfstandig te doen
  • Klik op de afbeelding, vervolgens klik je op "openen" en de kleurplaat verschijnt. Nu kan je de kleurplaat printen.

Kleurplaat Meisje met de parel

Kleurplaat Gezicht op Delft

Roelant Savery, Vaas met bloemen in een stenen nis

Kleurplaat Bloemstilleven

Blijf op de hoogte