Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Kinderfeestje in het Mauritshuis

Vier je verjaardag in het Mauritshuis! Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee naar het museum en ontdek de verhalen van Maurits Muis. Of maak een schilderij met verf die je zelf hebt gemaakt. De kinderfeestjes in het Mauritshuis zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Feestje: Maurits Muis

Vier je kinderfeestje samen met Maurits Muis. Deze bijzondere bewoner van het Mauritshuis laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, jullie zoeken hem op in het museum en bekijken de mooiste schilderijen. Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In onze eigen Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen.

  • 4-6 jaar
  • 1,5 uur
  • €180,- voor maximaal 12 kinderen en 2 volwassenen, inclusief begeleiding door een museumdocent en limonade met iets lekkers tijdens de workshop.
Zelf schilderen in het Mauritshuis
De Kunstwerkplaats, Mauritshuis

Feestje: Verf? Die maak je zelf!

In de zeventiende eeuw kwam verf niet uit een tube. Die moesten de schilders zelf maken. Dat ga je tijdens dit feestje ook doen. Eerst bekijken jullie samen met een museumdocent de mooiste, grappigste en spannendste schilderijen in het museum. Daarna gaan jullie aan de slag in de Kunstwerkplaats en maken jullie je eigen schilderij met verf die je zelf hebt gemaakt.

  • 7-12 jaar
  • 1,5 uur
  • €180,- voor maximaal 12 kinderen en 2 volwassenen, inclusief begeleiding door een museumdocent en limonade met iets lekkers tijdens de workshop.

Taart in de Brasserie

Het kinderfeestje kan beginnen of eindigen met een bijzondere taart en limonade in de Brasserie van het Mauritshuis. Onbeperkt limonade.

  • Grote taart (keuze uit slagroom-, chocolade- of chipolatataart met eigen foto)
  • Kopje koffie of thee voor de begeleiders
  • €67,50 voor maximaal 12 personen
  • Reserveren is niet mogelijk tussen 12.00 en 14.30.

Reserveren

De kinderfeestjes zijn alleen te reserveren in overleg door een e-mail te sturen naar mail@mauritshuis.nl.
Wij adviseren minimaal drie weken van tevoren te reserveren. Naar mate de aanvraag later binnen komt neemt de beschikbaarheid af. Vanzelfsprekend zullen wij wel ons best doen uw bezoek te faciliteren.

Blijf op de hoogte