Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Zomervakantie activiteiten in het Mauritshuis Den Haag

Het is zomervakantie! Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Ook deze zomer is er voor kinderen van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis. Zo zijn er gratis kijk- en speurvellen, kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of in de kunstwerkplaats aan de slag. Heb je een Vakantiepas? Vergeet dan niet om je gratis knutselpakket af te halen! Kinderen t/m 18 jaar mogen altijd gratis naar het museum.

Kinderactiviteiten

Workshops Maurits Muis en Rembrandt (4+)
Workshops Geuren in kleuren (6+)
Doe- en speuropdrachtjes (4+)

Museumnacht Kids Mauritshuis Educatie_kinderen_in_kunstwerkplaats_Mauritshuis_den_haag

Workshops: Maurits Muis en Rembrandt

Ontmoet Maurits Muis. Hij vertelt je graag over zijn spannende avontuur met Rembrandt. Daarna bekijk je natuurlijk de echte schilderijen van deze wereldberoemde kunstenaar. En ga je zelf aan de slag als een echte schilder.

Jullie worden begeleid door een museumdocent die alles weet van het museum, Rembrandt en Maurits Muis heel goed kent. Met een speciale Maurits Muisroute bekijken jullie de mooiste schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer met je eigen gezelschap (i.v.m. de huidige maatregelen).

Deze activiteit beleef je samen. Omdat de kinderen nog jong zijn, is het belangrijk dat een volwassene erbij blijft en deelneemt aan de workshop. Vergeet daarom niet om een ticket voor jezelf te kopen. Deelnemers worden opgehaald bij de ingang van het museum door de museumdocent.

 • Tijd: 10.15 uur - 11.45 uur;
 • Duur: circa 90 minuten 
 • Leeftijd: 4 - 6 jaar (kinderen en volwassenen kopen allemaal een eigen ticket)
 • Kosten: € 8,50 per deelnemer (zowel volwassene als kind(eren) hebben een workshopticket nodig voor deelname)
 • Met dit ticket heb je alleen gedurende de workshop gratis toegang tot het museum. Wil je daarna nog het museum in? Loop dan even langs de servicebalie en koop een ticket bij de kassa. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Workshops: Geuren in kleuren

Hoe goed werkt jouw neus? Test het met de geurquiz in onze kunstwerkplaats en maak je eigen geurenvelop. Neem een van de geuren uit onze tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren mee naar huis in je zelf gevouwen en versierde geurenvelop. Zo kun je ook thuis nog genieten van de geuren uit de zeventiende eeuw.

 • Leeftijd: activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar (geen volwassenen)
 • Duur: 60 minuten
 • Tijd: 13.00 – 14.00 uur en 14.30 – 15.30 uur;
 • Kosten: € 8,50 per deelnemer (alleen kinderen)
 • Deze workshop is alleen voor kinderen. Je kunt brengen en halen bij het voorplein van het museum (het pleintje achter het hek). Een medewerker staat daar klaar om de kinderen op te vangen en noteert de contactgegevens van de ouders/verzorgers. Na afloop worden de kinderen ook weer teruggebracht naar het voorplein en kunnen daar worden opgehaald.
 • Tip: Terwijl de kinderen een leuke workshop volgen kan jij in alle rust een kopje koffie nemen, de tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren of de vaste collectie bekijken!

Jan Davidsz de Heem, Vaas met bloemen

Vakantiepas

Heb jij een Vakantiepas? Kom langs om de mooie schilderijen te bekijken, een workshop te volgen, ga op zoek naar het holletje van Maurits Muis en haal na afloop bij de servicebalie een gratis knutselpakket voor thuis!

Doorlopende activiteiten

Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.


Blijf op de hoogte