Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Mauritshuis tijdelijk gesloten: veelgestelde vragen

In verband met de landelijk aangescherpte Coronamaatregelen zullen we helaas de deuren van het Mauritshuis voorlopig nog gesloten moeten houden. We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze website, nieuwsbrief en social media kanalen.

Wist u dat ons museum sinds kort ook virtueel te bezoeken is? Stap binnen in het virtuele Mauritshuis, zoom in tot op de kwaststreek en ontdek de prachtige verhalen achter onze kunstwerken, allemaal vanuit huis. Bezoek het Mauritshuis virtueel.

 • Hoe lang zal het museum gesloten blijven? Wanneer kan ik het Mauritshuis weer fysiek bezoeken?

  Zodra wij zeker weten wanneer wij de deuren van ons museum weer kunnen openen, zullen wij dit op onze website bekend maken. 
  Zolang het museum gesloten is, kunt u het Mauritshuis gelukkig nog wel vanuit huis bezoeken via mauritshuis.nl/virtueel

 • Bent u telefonisch en per e-mail bereikbaar?

  Wij blijven gewoon bereikbaar voor al uw vragen. Telefonisch en per e-mail kunt u ons tussen 9:00 en 18:00 uur bereiken via 070-3023456 en mail@mauritshuis.nl.

 • Ik heb een ticket geboekt voor deze periode, wat gebeurt daar mee?

  Iedereen die een reservering heeft gemaakt voor de periode van de sluiting, ontvangt per e-mail verdere informatie. 

 • Kan ik al een nieuw ticket reserveren voor na de sluiting?

  Momenteel kan dat nog niet. Zodra wij heel zeker zijn dat wij onze deuren weer mogen openen, zullen wij onze tickets weer online beschikbaar maken en kunt u uw nieuwe tijdslot reserveren. Houd onze website daarom goed in de gaten. 

 • Wat gebeurt er met de tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren?

  De voorbereidingen voor onze tentoonstelling Vervlogen – geuren in kleuren (oorspronkelijke tentoonstellingsduur: 11 februari – 6 juni 2021) zijn in volle gang. We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat deze tentoonstelling later zal openen dan gepland, maar houden u op de hoogte van recente ontwikkelingen. We onderzoeken of de tentoonstelling verlengd kan worden.

 • Mocht het museum weer opengaan, kan ik dan op een veilige manier een bezoek brengen?

  Jazeker. Wij hanteren extra maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en prettige manier het museum kan bezoeken. Daarnaast houden wij continue in de gaten of wij nog extra moeten bijsturen.

 • Ik had als particulier/school/organisatie een rondleiding/workshop gereserveerd. Wat gebeurt daar mee?

  Per e-mail ontvangt u bericht van onze planners. Zij zullen samen met u een nieuwe datum afstemmen na de sluiting.

 • Ik heb een event bij u georganiseerd. Wat gebeurt daar mee?

  Onze afdeling Sales neemt contact met u op. Zij zullen samen met u de mogelijkheden voor een nieuwe datum bespreken.

 • Ik zoek materiaal waarmee ik mijn leerlingen op school of offline les kan geven over het Mauritshuis en kunst uit de 17e eeuw. Heeft u dat voor mij?

  Jazeker, via onze website is er heel veel online materiaal te vinden, bijvoorbeeld via Mauritshuis at Home en Mauritshuis voor kinderen.

 • Biedt het Mauritshuis ook lessen voor scholen op locatie, dus bij de school zelf? Of kunnen jullie bijvoorbeeld digitale lessen verzorgen?

  Momenteel bekijken wij of dit mogelijk is. Mocht u interesse hebben, stuur uw aanvraag dan naar mail@mauritshuis.nl. Onze planners zullen dan samen met u bekijken wat we kunnen organiseren.

 • Biedt het Mauritshuis ook mogelijkheden voor digitale rondleidingen?

  Ja, zowel rondleidingen als lezingen kunnen wij digitaal verzorgen. Heeft u interesse, stuur ons dan een aanvraag via sales@mauritshuis.nl .

Blijf op de hoogte