Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Ontdek Den Haag

Een bezoek aan het Mauritshuis is een mooi vertrekpunt voor een dagje uit of weekendje weg in Den Haag. De stad biedt een unieke combinatie van natuur en cultuur. Door de ligging aan zee zijn strand en duinen op een steenworp afstand van levendige winkelstraten, diverse hoogstaande musea, fijne terrassen en sfeervolle restaurants in de historische binnenstad.

Het Mauritshuis bevindt zich in het politieke hart van Nederland, met de rijke historie van Het Binnenhof om de hoek. In de directe omgeving van het Mauritshuis bevinden zich de Gevangenpoort, het Haags Historisch Museum, Escher in het Paleis en Galerij Prins Willem V. Schitterende logeeradressen als Hotel des Indes en een scala aan restaurants zijn eveneens nabij.

Voor wie de stad intrekt, is het verderop gelegen Kunstmuseum Den Haag dat meesterwerken van ondermeer Piet Mondriaan en De Stijl huisvest in het moderne museumgebouw van Berlage een aanrader. Het enige 19e eeuwse panoramaschilderij van Nederland is eveneens in Den Haag te bewonderen bij Panorama Mesdag. Door het rijke culturele aanbod, de talrijke bijzondere winkels en de vele evenementen is Den Haag in elk seizoen de moeite van het ontdekken waard.

Meer informatie: www.denhaag.com

Stadswandelingen

Wilt u vanaf het Mauritshuis de stad Den Haag ontdekken? Ons museum is opgenomen in twee leuke stadswandelingen, samengesteld door de stad Den Haag:

  • Stadswandeling Een Koninklijke wandeling. (ongeveer 1 uur)
    Den Haag en de Oranjes, ze horen bij elkaar. Al meer dan vierhonderd jaar. Met deze stadswandeling ontdek je de rijke koninklijke geschiedenis van de hofstad.
  • Stadswandeling Den Haag in een dag. (ongeveer 8 uur)
    Weinig tijd maar toch zo veel mogelijk van Den Haag zien? Met dit dagje Den Haag ontdek je binnen een paar uur de belangrijkste bezienswaardigheden van stad en strand.

Blijf op de hoogte