Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Toegankelijkheid

Het Mauritshuis en de Galerij Prins Willem V zijn toegankelijk voor iedereen. Vanzelfsprekend helpen wij u daar waar nodig tijdens uw bezoek.

Parkeren

In de directe omgeving van het museum bevinden zich verschillende parkeerplaatsen voor mindervaliden. Bekijk het overzicht op de website van de Gemeente Den Haag.

Minder validen

Het Mauritshuis en de Galerij Prins Willem V zijn goed toegankelijk, ook als u rolstoelgebonden of slecht ter been bent. De tweede verdieping van het historisch gebouw van het Mauritshuis is te bereiken met de lift die zich in de Gouden Zaal bevindt. Bij de entree bevinden zich rolstoelen en wandelstokken die u gratis kunt gebruiken. Reserveren is mogelijk tijdens werkdagen tussen 9 en 17 uur via +31 (0)70 3023456 of mail@mauritshuis.nl. In de Foyer bevindt zich een toilet voor mindervaliden. 

Bent u gebonden aan een elektrische rolstoel? In verband met de afmetingen van de lift in het historisch gebouw van het Mauritshuis kunnen niet alle elektrische rolstoelen van deze lift gebruik maken. Is uw elektrische rolstoel breder dan 78 cm of langer dan 150 cm? Dan past uw rolstoel helaas niet in deze lift. Uiteraard kunt u in dit geval een gewone rolstoel bij ons reserveren. 

Rolstoelbegeleiders hebben gratis toegang. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Mauritshuis.

Hulphonden zijn welkom.

In verband met de veiligheid van onze bezoekers is een beperkt aantal rolstoelen en rollators tegelijk in het museum toegestaan. Wilt u het Mauritshuis bezoeken met een groep minder validen? Neemt u vooraf contact met ons op voor de mogelijkheden via +31 (0)70 3023456 of mail@mauritshuis.nl.

Vragen

Vanzelfsprekend helpen wij u daar waar nodig tijdens uw bezoek. Mocht u vooraf vragen hebben dan zijn wij bereikbaar via +31 (0)70 3023456 of mail@mauritshuis.nl 

Blijf op de hoogte