Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Galerij Prins Willem V

De Galerij Prins Willem V blijft gesloten tot nader order in verband met het Coronavirus.

Midden in het historische centrum van Den Haag vindt u de prachtige Galerij Prins Willem V. De Galerij is gelegen aan het Buitenhof, op vijf minuten lopen van het Mauritshuis. Een bezoek aan de Galerij is goed te combineren met een bezoek aan het Mauritshuis, of met een bezoek aan de naastgelegen Gevangenpoort.

De Galerij Prins Willem V wordt wel het verborgen juweel van Den Haag genoemd. Prins Willem V van Oranje-Nassau liet de zaal in 1774 bouwen om er zijn indrukwekkende schilderijenverzameling tentoon te stellen. De wanden hingen er bomvol, zodat de rijkdom van zijn verzameling goed te zien was.

De schilderijenverzameling van de Prins vormde de basis voor de collectie van het Mauritshuis. Beroemde meesterwerken als De stier van Potter en Het aards paradijs van Rubens en Brueghel werden ooit in de Galerij tentoongesteld.

De Galerij Prins Willem V is in oude luister hersteld. Ruim 150 oude meesters uit de collectie van het Mauritshuis (waaronder werken van Steen, Rubens en Potter) hangen er nu weer zij aan zij. Kristallen kroonluchters, zijden wandbespanning en overdadige gordijnen maken de vorstelijke uitstraling compleet. 

In de Galerij Prins Willem V waant u zich als bezoeker even aan het hof van Prins Willem V.  

Hoogtepunten Galerij
Hoogtepunten Galerij

Wouwerman, Steen, Rubens en vele anderen

Praktische informatie
Praktische informatie

Adres, openingstijden en prijzen

Blijf op de hoogte