Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

George Stubbs - Bekijk de tentoonstelling thuis

We hebben goed nieuws! De tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie wordt verlengd tot en met 30 augustus 2020. Gelukkig is Stubbs' levensgrote portret van het paard Whistlejacket, een meesterwerk van de National Gallery in Londen, dan ook nog te zien.
Vanaf 1 juni mogen we de deuren van het Mauritshuis weer openen voor publiek. Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Tickets voor uw bezoek boekt u vanaf 21 mei via onze website. Op 21 mei geven we ook meer informatie over hoe om te gaan met reeds aangeschafte tickets en andere veelgestelde vragen.

Tot die tijd neemt conservator Lea van der Vinde, samensteller van de tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie ons vanuit huis mee langs de mooiste werken uit de tentoonstelling. Kom wekelijks terug voor nieuwe video's!

George Stubbs - De introductie

George Stubbs - De man

George Stubbs - De anatomische tekeningen

George Stubbs - Whistlejacket

George Stubbs - Whistlejacket met de stalmeester Mr Cobb, de Godolphin Hunter en de Godolphin Colt

George Stubbs - Het renpaard Scrub van de markies van Rockingham, met John Singleton

George Stubbs - De Arabische hengst van de markies van Rockingham, door een stalknecht begeleid door Creswell Crags

George Stubbs - Portret van Joseph Smyth Esquire, luitenant van Whittlebury Forest, te paard

catalogus tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie

Tentoonstellingscatalogus

Meer weten over George Stubbs en de schilderijen uit deze tentoonstelling? Lea schreef ook een rijk geïllustreerde Nederlandstalige catalogus, uitgegeven door Waanders Uitgevers. De catalogus is onder andere verkrijgbaar in de webshop van het Mauritshuis.

Catalogus bestellen

A Painting a Day

Meer minicolleges vanuit huis volgen? In deze bijzondere periode neemt Geert-Jan Borgstein van het Mauritshuis ons vanuit huis mee door de vaste collectie van het Mauritshuis. Meestemmen over de werken die Geert-Jan bespreekt? Volg ons op Facebook en Instagram.

Bekijk de hele serie over de vaste collectie.

Blijf op de hoogte