Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Steun het Mauritshuis

Het Meisje met de parel, Het puttertje en De stier hangen er maar verlaten bij. Ze missen jullie, en wij ook! We kunnen niet wachten tot we de deuren van het Mauritshuis weer voor publiek kunnen openen. Tot die tijd kunnen we jullie hulp goed gebruiken.

Bingewatchen Mauritshuis

Direct doneren

Nu het museum gesloten is verkopen we geen tickets, verhuren we geen zalen en is onze museumwinkel gesloten. Iedere vorm van steun, groot of klein, is dus ontzettend welkom!

Van jullie donaties hopen we straks weer prachtige tentoonstellingen te kunnen maken en fantastische events te kunnen organiseren. Ook blijven we op zoek gaan naar manieren om onze collectie nóg beter digitaal te kunnen ontsluiten.

Direct doneren

Huisvriend worden

Heb je er wel eens aan gedacht om Vriend van het Mauritshuis te worden? Onze Huisvrienden hebben altijd gratis toegang tot het museum, bezoeken onze tentoonstellingen nog vóór de opening, ontvangen drie keer per jaar ons magazine cadeau, en krijgen nog veel meer voordelen. Dankzij de steun van onze Vrienden hebben we in het verleden prachtige aankopen kunnen doen, zoals bijvoorbeeld het recent verworven De prediking van Johannes de Doper van Rembrandts leermeester Pieter Lastman.

Word ook Huisvriend van het Mauritshuis


Meisje met de parel - Johannes Vermeer - Mauritshuis

Moederdag: Doe een Vriendschap cadeau

Wist je dat je onze Vriendschappen ook cadeau kunt geven? Een leuk idee voor bijvoorbeeld Moederdag of Vaderdag. Je ouders maak je blij met alle voordelen van onze Vriendschappen, en ons met je donatie. Dubbel feest dus! Het cadeau wordt verstuurd in een mooi doosje, met instructies voor het eenvoudig aanmelden.

Doe een Vriendschap cadeau

Mauritshuis at home

Nu het museum gesloten is kun je de collectie van het Mauritshuis op verschillende manieren vanuit huis ontdekken. Collega's Geert-Jan Borgstein en Lea van der Vinde vertellen je in korte filmpjes over de schilderijen in onze vaste collectie en de tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie. Wekelijks kun je meedoen met onze challenges, speel Zoek de verschillen of breng een digitaal bezoek aan het Mauritshuis of ons Virtuele Vermeermuseum. Ook beluister je hier natuurlijk de muzikale odes van Spinvis, MEROL en Harrie Jekkers.

Bezoek Mauritshuis at home

Blijf op de hoogte