Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Ontdek het Mauritshuis thuis

We zijn weer open! Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om uw bezoek aan het museum zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Voor uw bezoek aan het Mauritshuis heeft u een ticket met tijdslot nodig. Boek nu uw ticket.

Gelukkig zijn er ook vele manieren om thuis van de collectie van het Mauritshuis te genieten. Ontdek het beste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer thuis op de bank.

Rembrandt Reality app: Stap in de wereld van Rembrandt

Onze Rembrandt Reality app is in de prijzen gevallen bij de SPIN awards!
In de categorie Mobile heeft de jury ons de felbegeerde gouden SPIN-ring toegekend. In de categorie AR/VR heeft Rembrandt Reality de zilveren SPIN-ring ontvangen. De prestigieuze SPIN awards worden jaarlijks uitgereikt voor aan de beste digitale campagnes van Nederland.

Rembrandt brak in 1632 door met zijn eerste groepsportret De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp. Nu, 350 jaar na Rembrandts dood, brengt Nationale-Nederlanden dit schilderij samen met het Mauritshuis tot leven met de Rembrandt Reality app.

Met deze app stap je letterlijk de anatomische les van dokter Tulp in.

Meer informatie over de app.


Nu gratis: App Second Canvas Mauritshuis

Second Canvas Mauritshuis is vanaf nu gratis! Deze app is dé manier om de collectie van het Mauritshuis te bekijken zoals u dat nog nooit eerder hebt gedaan.

Ontdek de hoogtepunten van het Mauritshuis, waaronder Vermeers Meisje met de parel en Gezicht op Delft, De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp van Rembrandt, Potters De Stier en vele andere meesterwerken. Volg onze verhaallijnen, voorzien van prachtige verhalen in tekst en audio. Zoom in tot de kwaststreek en ontdek de mooiste details. Wissel tussen het gewone beeld en infrarood en zie welke aanpassingen schilders maakten in hun ontwerp.

  • In het Nederlands en Engels
  • Voor iPad, iPhone en Android. 
  • Beschikbaar voor AppleTV en goed in de klas te gebruiken.

Download de Second Canvas Mauritshuis-app

Second Canvas Mauritshuis

Het puttertje in vogelvlucht

Het puttertje in vogelvlucht is een interactieve website die volledig in het teken staat van het wereldberoemde schilderij Het puttertje van Carel Fabritius, de kleine publiekslieveling van het Mauritshuis.

Wist u bijvoorbeeld dat puttertjes in de zeventiende eeuw populaire huisdieren waren? Dat Carel Fabritius een van Rembrandts meest talentvolle leerlingen was? En dat hij al op 32 jarige leeftijd om het leven kwam bij de Delftse donderslag? 

Luister naar het geluid van echte puttertjes en ontdek de geheimen die technisch onderzoek aan het licht brachten.

Ga naar de website Het puttertje in vogelvlucht.

Puttertje Bird's-eye view

Mauritshuis at home

Oog in oog staan met Rembrandt, Vermeer en Steen, we missen het! Het liefst bekijk je onze kunstwerken natuurlijk in het echt, maar gelukkig zijn er ook heel veel manieren om thuis van de collectie van het Mauritshuis te genieten. Ontdek het beste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer thuis op de bank.

Bekijk nog veel meer mogelijkheden om de collectie thuis te ontdekken

Social Media:

Blijf op de hoogte en volg ons op:

 
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Pintrest

Of meld u aan voor onze algemene nieuwsbrief of de nieuwsbrief voor families.

Blijf op de hoogte