Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Rembrandt trakteert!

Het Mauritshuis viert zondag 15 juli dat Rembrandt van Rijn die dag 412 jaar zou zijn geworden. Het museum herdenkt de grootste schilder van de Gouden Eeuw met Rembrandt-verhalen in het museum en natuurlijk.....taart.

Dé banketbakkerij van Den Haag, Maison Kelder, creëert voor de verjaardag van Rembrandt een enorme verjaardagstaart, bestaande uit meer dan 500 petitfours die tezamen één van topstukken uit de collectie van het Mauritshuis tonen: Rembrandts laatste zelfportret uit 1669.

Taart

  • Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis, zal de taart om 10.00 uur op het Voorplein aansnijden.
  • Gratis. Iedereen is welkom!

Verhaal op zaal

  • Aanvangstijden: 11.15 / 11.30 / 11.45 / 12.00 uur
  • Locatie: zaal 9 en 10
  • Deelname gratis met geldig Mauritshuis-toegangsbewijs
rembrandt laatste zelfportret

Spraakmakend

Met elf schilderijen van Rembrandt van Rijn, waaronder topstukken als Saul en David, Homerus, Portret van een oude man en De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp, bezit het Mauritshuis één van de meest belangrijke collecties van zijn schilderijen in Nederland. 

2019 is uitgeroepen tot Rembrandtjaar vanwege diens overlijden precies 350 jaar geleden. De grote Rembrandt-musea (Rijkmuseum, Rembrandthuis, Lakenhal en Mauritshuis) gaan in 2019 gezamenlijk extra aandacht aan de kunstenaar besteden met verschillende spraakmakende tentoonstellingen.

Nooit tentoongesteld

Het Rembrandtjaar opent op 31 januari met de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Voor de eerste keer zijn alle 18 schilderijen die ooit als Rembrandt in de collectie zijn gekomen samengebracht in één tentoonstelling. Niet alleen de beroemde topstukken worden getoond, maar ook schilderijen die niet langer zijn toegeschreven aan Rembrandt. Deze kunstwerken zijn zelden of zelfs nooit tentoongesteld.

Vanaf 17 oktober organiseert het Mauritshuis een grote tentoonstelling rondom één van Rembrandts meest getalenteerde leerlingen: Nicolaes Maes. De tentoonstelling, met meer dan 30 schilderijen, belicht alle aspecten van Maes’ gevarieerde oeuvre.

Deel deze pagina