Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Mauritshuis lanceert muzieklabel

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Spinvis bijt het spits af met een ode aan het beroemdste werk uit het Mauritshuis: het Meisje met de parel. Op 21 november presenteert hij het nummer Parel tijdens een intiem mini-concert in het Mauritshuis in Den Haag.

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Schrijvers, filmmakers, fotografen; velen hebben zich al laten inspireren door de meesterwerken in het Mauritshuis. Hun werken laten u met een frisse blik naar de kunst kijken. Dat is precies wat we willen bereiken met ons nieuwe muzieklabel Bekijk het Mauritshuis met je oren. We benaderden verschillende singer- songwriters met de vraag of zij zich ook willen laten inspireren door onze collectie. Allerlei muziekstijlen kunnen daarbij de revue passeren, van popmuziek tot metal, van klassiek tot punk, mét of zónder lyrics. Met vier muzikale odes per jaar creëren we zo een bijzondere playlist, geïnspireerd door de topstukken uit onze verzameling.

Spinvis

Het spits wordt afgebeten door niemand minder dan Spinvis, de eenmansband van Erik de Jong. Bij zijn bezoek aan het Mauritshuis bekeek hij meer dan 15 schilderijen, waaronder het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Over dit schilderij zei hij: "Het ligt voor de hand om hierover een nummer te schrijven. Maar ik deins ook een beetje terug, omdat het zo’n groot en beroemd werk is". Tóch durfde hij dé keuze te maken. "Eigenlijk is alles een ode aan de dood en de tijd. En wat er tussen in zit is een beetje liefde. That’s it". In zijn nummer Parel speelt Spinvis in op de raadsels en fabels rondom Vermeers iconische werk.

Op donderdag 21 november wordt het nummer van Spinvis in het Mauritshuis gepresenteerd. Direct daarna is het nummer te beluisteren via Spotify en onze website

Deel deze pagina