Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze aankomende tentoonstellingen, activiteiten en speciale evenementen? Meld u aan voor onze algemene nieuwsbrief. Speciaal voor families en scholen versturen we ook een educatieve nieuwsbrief.

Koningin Maxima

Koningin Maxima bezoekt Mauritshuis

23 maart 2017

Op dinsdagochtend 28 maart bezoekt Koningin Maxima samen met de Argentijnse First Lady Juliana Awada het Mauritshuis. Zij zullen worden rondgeleid door Emilie Gordenker, directeur van het Mauritshuis.

Lees meer
BankGiro Loterij Goed Geld Gala

Bankgiro Loterij Goed Geld Gala 2017

17 februari 2017

Op het BankGiro Loterij Goed Geld Gala mocht het Mauritshuis dit jaar maar liefst twee cheques in ontvangst nemen.

Lees meer

Mauritshuis lanceert Het puttertje in vogelvlucht

16 februari 2017

De nieuwe story-telling website Het puttertje in vogelvlucht staat volledig in het teken van Het puttertje van Carel Fabritius, de kleine publiekslieveling van het Mauritshuis.

Lees meer
oestereetstertje mauritshuis jan steen

Mauritshuis presenteert bestandscatalogus genrestukken.

15 december 2016

Het Mauritshuis heeft de afgelopen jaren de Hollandse en Vlaamse genrestukken in de collectie uitgebreid kunsthistorisch én materiaal-technisch onderzocht. De nieuwe ontdekkingen en inzichten die dit heeft opgeleverd, zijn opgenomen in de Engelstalige bestandscatalogus Genre Paintings in the Mauritshuis.

Lees meer
Victor Moussault Officier in de Orde van Oranje Nassau

Zakelijk Directeur Victor Moussault benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

14 december 2016

Zakelijk Directeur Victor Moussault is bij zijn afscheid van het Mauritshuis benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote verdiensten voor het Mauritshuis en andere instellingen.

Lees meer

Tentoonstelling: Slow Food. Stillevens uit de Gouden Eeuw.

14 december 2016

Van 9 maart t/m 25 juni 2017 is in het Mauritshuis Slow Food. Stillevens uit de Gouden Eeuw te zien: de eerste tentoonstelling die gewijd is aan de ontwikkeling van stillevens in Holland en Vlaanderen die bereid voedsel weergeven, maaltijdstillevens genoemd.

Lees meer