Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze aankomende tentoonstellingen, activiteiten en speciale evenementen?
Meld u aan voor onze algemene nieuwsbrief. Speciaal voor families versturen we ook een familie nieuwsbrief.

Spinvis Mauritshuis

Mauritshuis lanceert muzieklabel

18 november 2019

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Spinvis bijt het spits af met een ode aan het beroemdste werk uit het Mauritshuis: het Meisje met de parel. Op 21 november presenteert hij het nummer Parel tijdens een intiem mini-concert in het Mauritshuis in Den Haag.

Lees meer
Emilie Gordenker

Emilie Gordenker nieuwe directeur Van Gogh Museum

16 oktober 2019

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum Amsterdam maakt vandaag bekend dat Emilie Gordenker is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 februari 2020 zal zij voormalig algemeen directeur Axel Rüger opvolgen, die op 1 juni jongstleden als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen is gaan werken.

Lees meer

Rembrandt trakteert!

09 juli 2019

Vier op 15 juli de geboortedag van Rembrandt in het Mauritshuis

Lees meer

Mauritshuis verwerft drie schilderijen van Nicolaes Berchem

18 juni 2019

Het Mauritshuis heeft drie allegorische schilderijen van Nicolaes Berchem verworven. Samen met de Allegorie op de Zomer - reeds vanaf 1992 in het Mauritshuis - vormen ze een bijzonder ensemble. De vier schilderijen tonen de seizoenen en werden omstreeks 1670 vervaardigd ter decoratie van een Amsterdams grachtenpand. De reeks viel eind 19de eeuw uit elkaar, maar is nu weer herenigd.

Lees meer

Mauritshuis ontvangt portret Perronneau van voorvader van Van Kretschmar

18 maart 2019

Het Mauritshuis ontving vorig jaar een genereuze schenking van jonkheer F.G.L.O. van Kretschmar: een fraai pastelportret uit 1754, gemaakt door de Franse kunstenaar Jean-Baptiste Perronneau (c. 1715-1783). Het portret toont de Hagenaar Jacob van Kretschmar, een voorouder van de schenker. De pastel bleef altijd in familiebezit en is een voortreffelijk voorbeeld van het werk van Perronneau. Vanwege hun lichtgevoeligheid mogen pastels niet permanent worden getoond, maar vanaf vandaag is de aanwinst voor enkele maanden te zien in zaal 13.

Lees meer

Lancering kinderboek Maurits Muis tijdens Museumnacht Kids

15 maart 2019

Tijdens de Museumnacht Kids op zaterdag 16 maart wordt in het Mauritshuis het nieuwe prentenboek Maurits Muis en Rembrandt gelanceerd. Tijdens een feestelijke presentatie overhandigen de auteurs van het boek Ingrid en Dieter Schubert een eerste exemplaar van Maurits Muis en Rembrandt aan niemand minder dan Maurits Muis zelf. Het boek wordt uitgebracht door Uitgeverij Leopold in samenwerking met het Mauritshuis en sluit aan bij het Rembrandtjaar 2019.

Lees meer