Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Nieuws

Op de hoogte blijven van onze aankomende tentoonstellingen, activiteiten en speciale evenementen?
Meld u aan voor onze algemene nieuwsbrief. Speciaal voor families versturen we ook een familie nieuwsbrief.

Keti Koti 2020: Stadswandeling Den Haag en Slavernij

29 juni 2020

Op 1 juli vieren en herdenken we de afschaffing van slavernij in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Het Nationale Theater heeft voor deze viering een uitgebreid Keti Koti programma samengesteld.

Lees meer
martine gosselink directeur mauritshuis

Martine Gosselink nieuwe directeur Mauritshuis

14 februari 2020

Begin februari maakte de Raad van Toezicht bekend dat Martine Gosselink is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 april zal Gosselink voormalig algemeen directeur Emilie Gordenker opvolgen die vanaf 1 februari het Mauritshuis verruilde voor het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Lees meer
Spinvis Mauritshuis

Mauritshuis lanceert muzieklabel

18 november 2019

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Spinvis bijt het spits af met een ode aan het beroemdste werk uit het Mauritshuis: het Meisje met de parel. Op 21 november presenteert hij het nummer Parel tijdens een intiem mini-concert in het Mauritshuis in Den Haag.

Lees meer
Emilie Gordenker

Emilie Gordenker nieuwe directeur Van Gogh Museum

16 oktober 2019

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum Amsterdam maakt vandaag bekend dat Emilie Gordenker is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 februari 2020 zal zij voormalig algemeen directeur Axel Rüger opvolgen, die op 1 juni jongstleden als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen is gaan werken.

Lees meer

Rembrandt trakteert!

09 juli 2019

Vier op 15 juli de geboortedag van Rembrandt in het Mauritshuis

Lees meer

Mauritshuis verwerft drie schilderijen van Nicolaes Berchem

18 juni 2019

Het Mauritshuis heeft drie allegorische schilderijen van Nicolaes Berchem verworven. Samen met de Allegorie op de Zomer - reeds vanaf 1992 in het Mauritshuis - vormen ze een bijzonder ensemble. De vier schilderijen tonen de seizoenen en werden omstreeks 1670 vervaardigd ter decoratie van een Amsterdams grachtenpand. De reeks viel eind 19de eeuw uit elkaar, maar is nu weer herenigd.

Lees meer