Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Aankomende tentoonstellingen

Schrijf alvast de volgende tentoonstellingen in de agenda:

 

Rogier van der Weyden (en atelier), De bewening van Christus, c. 1460-1464?, Mauritshuis Den Haag

Rogier van der Weyden (en atelier), De bewening van Christus, c. 1460-1464?, Mauritshuis Den Haag.

Rogier van der Weyden - onderzoek en restauratie

14 juni – 9 september 2018 - Het Mauritshuis gaat een van zijn oudste en bijzonderste kunstwerken onderzoeken en restaureren: De bewening van Christus, omstreeks 1460-1464 geschilderd door Rogier van der Weyden. Deze Brusselse schilder wordt samen met Jan van Eyck beschouwd als de grondlegger van de Vlaamse schilderkunst. Het schilderij wordt voor de ogen van het publiek in de tentoonstelling gerestaureerd. Daarnaast gaat de tentoonstelling in op alle technische en kunsthistorische zaken die bij het onderzoek komen kijken. Hoe is het gemaakt? Wat was de functie van de ondertekening? Hoe zit het met de toeschrijving? Wat was de functie van het kunstwerk en wie was mogelijk de opdrachtgever? De bezoeker komt alles over dit fascinerende schilderij te weten en krijgt tegelijkertijd een kijkje achter de schermen van het museums restauratieatelier.

 

Ambrosius Bosschaert I, Merel, vlinder en kersen, c. 1635 – 1645. Ham House, Surrey, The National Trust.

Ambrosius Bosschaert I, Merel, vlinder en kersen, c. 1635 – 1645. Ham House, Surrey, The National Trust.

Hollandse schilderijen uit National Trust Houses

11 oktober 2018 – 6 januari 2019 - In Engelse landhuizen bevinden zich van oudsher veel Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. De meeste van deze werken werden in de achttiende eeuw verworven, de glorietijd van het Engelse landhuis. En hoewel menig familie de stukken later heeft moeten verkopen, zijn er vandaag de dag nog altijd vele prachtige schilderijen te vinden in historische landhuizen. Voor deze tentoonstelling hebben we de mooiste Hollandse schilderijen geselecteerd uit huizen beheerd door de National Trust. Het Mauritshuis heeft hiermee een primeur, niet eerder werd een dergelijke selectie in Nederland getoond.

Deel deze pagina