Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

George Stubbs - activiteitenprogramma

Van 20 februari tot en met 1 juni tonen we in het Mauritshuis de tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie . Tijdens deze tentoonstelling organiseren we weer vele activiteiten voor het hele gezin.

Activiteiten George Stubbs - De man, het paard, de obsessie

Op 20 februari opent de nieuwe tentoonstelling en zullen de prachtige werken van paardenschilder George Stubbs eindelijk te bewonderen zijn in het Mauritshuis. Zijn meesterwerk Whistlejacket, uit de National Gallery in Londen, is nu zelfs voor het eerst te zien op het Europese vasteland en daar zijn we ontzettend trots op.

Gedurende de hele tentoonstellingsperiode zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Meer daarover vindt u op deze pagina.

Instaprondleiding Stubbs

Kom álles te weten over George Stubbs, de meest bijzondere paardenschilder van Engeland! Een van onze enthousiaste rondleiders neemt u mee door de tentoonstelling en vertelt u hoe Stubbs in korte tijd faam vergaarde met zijn paardenportretten. Ook weet u na afloop hoe zijn ultieme meesterwerk, het levensgrote portret van Whistlejacket uit de National Gallery in Londen, tot stand kwam. De instaprondleiding kunt u behalve tijdens het openingsfeest ook op andere dagen in de tentoonstellingsperiode volgen.

Meer informatie en tickets

 

Stubbs Eclipse skeleton
Drie kinderen zijn aan het kleuren op de grond tijdens de tekenles op de familiedag in het Mauritshuis.

Rondleiding en workshop: Flipboekjes Rennende paarden

In deze workshop gaan jullie eerst samen kijken naar Stubbs’ prachtig geschilderde paarden. De paarden op deze schilderijen gaan nergens naartoe, ze staan stil. In de workshop maken we flipboekjes waarin de paarden tot leven komen!

Meer informatie en tickets

Open kunstwerkplaats: maak je eigen George Stubbs!

George Stubbs was dé paardenportrettist uit Engeland. Raak geïnspireerd door zijn meesterwerken en maak zelf ook zo’n mooi schilderij. Paarden in alle soorten en maten staan klaar om door jullie vastgelegd te worden! Dit programma is voor iedereen die zin heeft in schilderen en deelname is gratis.

Meer informatie en tickets

Tijdens de workshop 'Handen uit de mouwen' werken een jongen en een meisje achter een ezel aan een schilderij in de kunstwerkplaats van het Mauritshuis.

Tickets

George Stubbs - De man, het paard, de obsessie is vanaf 20 februari t/m 1 juni te zien in het Mauritshuis
Bestel uw kaarten

Deel deze pagina