Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Alleen met Vermeer - 'het mooiste schilderij ter wereld'

26 september 2020 t/m 3 januari 2021

De tentoonstelling Alleen met Vermeer bestaat enkel en alleen uit Vermeers Gezicht op Delft, volgens de beroemde Franse schrijver Marcel Proust "het mooiste schilderij ter wereld". Als bezoeker krijg je de mogelijkheid om echt even helemaal alleen op zaal te zijn met dit prachtige schilderij. Er zijn maar weinig werken in de wereld die in hun eentje een tentoonstelling kunnen dragen, en het Gezicht op Delft is er een van.

Boek nu tickets voor Alleen met Vermeer

Alleen met Vermeer - Gezicht op Delft

Over de tentoonstelling

De beroemde Franse schrijver Marcel Proust bezocht in 1902 het Mauritshuis en raakte daar diep onder de indruk van het meesterwerk van Vermeer. Vele jaren later schreef hij in een brief: ‘Vanaf het moment dat ik het Gezicht op Delft zag in het museum in Den Haag, wist ik dat ik het mooiste schilderij ter wereld had gezien.” Deze tentoonstelling bestaat enkel en alleen uit het Gezicht op Delft. In de tentoonstellingszaal kunnen bezoekers tijdens een vooraf geboekt tijdslot alleen (of in zeer klein gezelschap) in stilte ervaren wat dit bijzondere kunstwerk met hen doet. Hierbij wordt een ideale kijkervaring gecreëerd: subtiele vormgeving, perfecte belichting en geen geluiden of afleiding van buitenaf. Alleen met Vermeer. Voor velen biedt deze presentatie de kans om hun geliefde schilderij, waarmee soms al een hechte band is opgebouwd, onder bijzondere omstandigheden (opnieuw) te ontdekken.

Boek nu tickets voor Alleen met Vermeer

Geen tickets meer beschikbaar?

Om in te kunnen spelen op aanvullende Corona-maatregelen geven we de tickets voor Alleen met Vermeer deze maanden gefaseerd vrij. Houd de website in de gaten voor nieuw beschikbare tijdsloten.

Over Gezicht op Delft

Wij kiezen er op deze pagina bewust voor om zo min mogelijk over het schilderij te verklappen, speciaal voor de mensen die echt met een onbevangen blik de tentoonstelling willen bezoeken. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u zich toch voorbereiden op Gezicht op Delft? Of heeft u de tentoonstelling al bezocht en wilt u nagenieten? bekijk dan: 'Gezicht op Delft uitgelegd in video's'.

Naar het restauratieatelier

Vermeerliefhebbers opgelet: Direct na de tentoonstelling Alleen met Vermeer verhuist Gezicht op Delft tijdelijk naar ons restauratieatelier voor wetenschappelijk onderzoek. Vanaf 18 januari is het schilderij weer op zaal te bewonderen. 

Met dank aan

Deze presentatie vraagt aandacht voor de kracht van onze vaste collectie en is tot stand gekomen met steun van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation, onze hoofdsponsor Nationale-Nederlanden, onderdeel NN Group, en een particulier.

Blijf op de hoogte