Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Programmering Bewogen Beeld

Rondom de tentoonstelling Bewogen beeld organiseren we verschillende activiteiten - van rondleidingen, lezingen en workshops tot dans, muziek en talkshows. Dat gebeurt tijdens de hele tentoonstelling, maar ook op twee speciale Bewogen beeld-zaterdagen (11 mei en 22 juni). Tijdens al deze activiteiten gaan we - samen met u - op zoek naar de verschillende manieren waarop we naar Johan Maurits, Nederlands-Brazilië en het Mauritshuis kunnen kijken.

Rondleiding Bewogen beeld

Tijdens de tentoonstelling Bewogen beeld – Op zoek naar Johan Maurits bekijkt u samen met een van onze rondleiders het Mauritshuis vanuit een ander perspectief. Rondleidingen gaan vaak over wat er in het museum te zien is, maar tijdens deze rondleiding komen ook verborgen verhalen aan bod. We nemen de reputatie van Johan Maurits onder de loep en kijken op verschillende manieren naar het koloniale verleden van het museum, de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling. 

  • Duur: circa 60 minuten
  • Kosten: € 5 (exclusief toegangsbewijs museum)
  • Taal: Nederlands en Engels
  • Maximaal 15 deelnemers
Datum Aanvang Taal  Tickets 
zaterdag 18 mei  15.00 uur  Nederlands Boek tickets
zaterdag 25 mei  15.00 uur  Nederlands Boek tickets
donderdag 6 juni  18.00 uur  Engels  Boek tickets
zaterdag 8 juni  15.00 uur  Nederlands Boek tickets
zaterdag 15 juni  15.00 uur  Nederlands Boek tickets
donderdag 20 juni  18.00 uur  Nederlands Boek tickets
zaterdag 29 juni  15.00 uur  Nederlands Boek tickets
zaterdag 6 juli  15.00 uur  Nederlands Boek tickets

Maurits Talk

Maurits Talk is een live talkshow met verschillende, verrassende gasten. Criticasters en museummensen gaan met elkaar in gesprek en proberen een antwoord te vinden op de vragen ‘Hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt in het museum?’ en ‘Hoe stel je een collectie samen waarin iedereen - zowel minderheden als meerderheden - zich vertegenwoordigd en erkend voelt?’ Als bezoeker krijgt u uiteraard de kans om ook vragen te stellen.

Benieuwd naar welke bijzondere gasten er tijdens Maurits Talk deelnemen in de panels? Houd dan onze website in de gaten.

De Maurits Talks tijdens Bewogen beeld ontwikkelden we samen met inclusiviteit-deskundige Simone Zeefuik. 

  • Duur: 2,5 uur
  • Kosten: € 5 (+ toegangsbewijs museum)
  • Taal: Nederlands

Hoe stel je een collectie samen waarin iedereen - zowel minderheden als meerderheden - zich vertegenwoordigd en erkend voelt?’

Datum Aanvang Taal  Tickets 
donderdag 27 juni 17.00 uur Nederlands Boek tickets

Bewogen zaterdag

Tijdens de Bewogen zaterdag van 22 juni valt er van alles te beleven in het Mauritshuis. Laat u onderdompelen in de wereld van Bewogen beeld tijdens een programma vol dans, theater, muziek, interviews, workshops, lezingen en bijzondere rondleidingen. Bekijk het programma van Bewogen zaterdag.

Keti Koti

Op 1 juli vieren we Keti Koti en staan we stil bij de afschaffing van de slavernij.

In de Gouden Zaal danst Junadry Leocaria haar ontroerende choreografie Sugar Coated. Ook zijn er de hele middag Bewogen beeld-rondleidingen.

Tussen 13.30 en 17.30 uur zullen er activiteiten georganiseerd worden.
De activiteiten zijn gratis toegankelijk wanneer u in het bezit bent van een geldig toegangsbewijs voor het Mauritshuis.

Meer info over het programma volgt binnenkort.

Deel deze pagina