Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Hallo Rembrandt!

20 juli - 15 september 2019

Kom deze zomervakantie naar het Mauritshuis voor Hallo Rembrandt!, dé doe-tentoonstelling van het Rembrandtjaar voor families met kinderen van 3 tot 11 jaar. In een interactieve tentoonstelling komen jong en oud meer te weten over de beroemde schilder. Natuurlijk kan iedereen ook zelf aan de slag als Rembrandt-leerling met verf en penselen.

Entree is gratis voor iedereen tot en met 18 jaar.
Voor ouders gelden reguliere entreeprijzen.
Met de Ooievaarspas heeft u t/m 15 september gratis entree.

Kinderen ontdekken Hallo Rembrandt! De Familie-doe-tentoonstelling in het Mauritshuis

In de tentoonstellingszaal worden de kleine bezoekers aangemoedigd om meer te weten te komen over Rembrandt. Ging Rembrandt naar school? Had hij ook broers en zussen? En waar werd verf in de zeventiende eeuw van gemaakt?

Van 3 tot 6 jaar

De zaal is ingericht voor verschillende leeftijden. Kinderen van 3 tot 6 spelen met licht en schaduw, leren kleuren mengen en ontdekken verborgen lagen in de schilderijen van Rembrandt. Ook kunnen zij zich verkleden, net als Rembrandt deed op zijn zelfportretten.

Maurits Muis is in de tentoonstelling aanwezig met zijn prentenboek over Rembrandt én zijn eigen muizenschilderatelier.

Van 6 tot 11 jaar

Voor oudere kinderen staan thema’s als kijken, vergelijken en het maken van schilderijen centraal. Ze leren over de schildertechniek van Rembrandt door te voelen aan 3D prints van schilderijen en kunnen in een speciaal fotohokje op zoek naar het unieke licht in Rembrandts schilderijen.

Een tijdlijn geeft bezoekers inzicht in het roerige leven van Rembrandt, met leuke weetjes voor jong en oud. 

 Kinderen ontdekken Hallo Rembrandt! De Familie-doe-tentoonstelling in het Mauritshuis

Kinderen in de kunstwerkplaats tijdens Hallo Rembrandt! De Familie-doe-tentoonstelling in het Mauritshuis

Zelf aan de slag als Rembrandt-leerling

In de Kunstwerkplaats kruipen de kleine bezoekers in de huid van een Rembrandt-leerling. Hier zijn gratis workshops waarbij kinderen zelf kunnen experimenteren met verf onder de begeleiding van een van onze museumdocenten.

Tot 1 september is de Kunstwerkplaats de hele dag geopend. 
Van 2 tot en met 15 september is de Kunstwerkplaats geopend op woensdagmiddag van 13.00 - 18.00 en op zaterdag en zondag van 10.00 - 18.00 uur.

Rembrandt en het Mauritshuis: de échte kunstwerken

Kom zoeken, kijken en tekenen! Met een speurpuzzel ontdekt de hele familie vervolgens de wereldberoemde schilderijen van Rembrandt in het echt in de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Deze tentoonstelling is te zien in het historische pand van het museum waar ook de vaste collectie te zien is.

  • Locatie: Tweede verdieping van het historische pand
  • De speurpuzzel is verkrijgbaar bij de kassa van het Mauritshuis
  • Kosten: gratis
Kinderen ontdekken Hallo Rembrandt! De Familie-doe-tentoonstelling in het Mauritshuis

Kinderen in de kunstwerkplaats tijdens Hallo Rembrandt! De Familie-doe-tentoonstelling in het Mauritshuis

Altijd leuk voor kinderen!

Iedere laatste zondag van de maand organiseren we leuke en inspirerende familieactiviteiten tijdens de Mauritshuis Familiedag. Samen met een museumdocent bekijk je de mooiste en spannendste schilderijen en ga je zelf aan de slag in de Kunstwerkplaats.

Ga je liever zelf op pad? Iedere dag kun je het Familie-doe-pakket lenen aan de balie van het museum. Dat is een tas vol leuke spelletjes en opdrachten waarmee je met de hele familie de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum ontdekt.

En wist je dat je ook je partijtje kunt vieren in het museum?

Hallo Rembrandt! wordt mogelijk gemaakt door tentoonstellingspartners: Stichting de Johan Maurits Compagnie, Fonds 1818, Fonds 21 en de Robert & Denise Zeilstra Foundation.

Blijf op de hoogte