Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Hallo Rembrandt!

20 juli - 15 september 2019

Spelenderwijs Rembrandt leren kennen, dat is Hallo Rembrandt!, dé doe-tentoonstelling van het Rembrandtjaar voor kinderen van 3-11 jaar. Terwijl kleuters spelen met licht en schaduw, staat voor oudere kinderen het maken van schilderijen centraal. En natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag.

Entree is gratis voor iedereen tot en met 18 jaar.

Al doende leert men

In Hallo Rembrandt! worden de kleine bezoekers aangemoedigd om meer te weten te komen over Rembrandt. Wie was Rembrandt en waarom is hij nog altijd zo’n beroemde kunstenaar? Had Rembrandt ook broers en zussen en waar werd verf in de zeventiende eeuw van gemaakt? 

Van 3 tot 11 jaar

Hallo Rembrandt! is gemaakt voor verschillende leeftijdscategorieën. Kleuters spelen met licht en schaduw, net zoals Rembrandt zelf in zijn schilderijen deed. Ook kunnen zij zichzelf, net als Rembrandt, verkleden met een mooie witte kraag, een schilderspalet of met zijn kenmerkende baret.

Hallo Rembrandt

 Maurits Muis Rembrandt boek

Ook Maurits Muis is in de tentoonstelling aanwezig met zijn prentenboek over Rembrandt én zijn eigen muizenschilderatelier. 

Voor de oudere kinderen staan thema’s als kijken, vergelijken en het maken van schilderijen centraal. Ze leren over de schildertechniek van Rembrandt door te voelen aan 3D prints van schilderijen en kunnen in een speciaal fotohokje op zoek naar het unieke licht in Rembrandts schilderijen. Een tijdlijn geeft bezoekers inzicht in het roerige leven van Rembrandt, met leuke wetenswaardigheden voor jong en oud. 

Twee kinderen die deelnemen aan een workshop in het Mauritshuis. De kinderen hebben een blauwe jas aan en maken hun eigen schilderij.

Zelf aan de slag

In de Kunstwerkplaats kruipen de kleine bezoekers in de huid van een Rembrandt-leerling. De hele dag zijn hier gratis workshops waarbij kinderen zelf kunnen experimenteren met verf onder de begeleiding van een van onze museumdocenten. 

Rembrandt en het Mauritshuis: de échte kunstwerken

Met een speurpuzzel ontdek je vervolgens de wereldberoemde schilderijen van Rembrandt in het echt in de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Deze tentoonstelling is te zien in twee zalen van het historische pand van het museum waar ook de vaste collectie te zien is.

Hallo Rembrandt! wordt mogelijk gemaakt door tentoonstellingspartners: Stichting de Johan Maurits Compagnie, Fonds 1818 en de Robert & Denise Zeilstra Foundation.

Deel deze pagina