Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

National Trust - Ham House

Aan de oevers van de Theems ligt Ham House, in de buurt van Londen. Het 17de-eeuwse huis bleef opvallend goed bewaard en heeft voor een groot deel nog de originele inrichting. Die dateert uit de tijd van Elizabeth Murray, Countess of Dysart.

Zij erfde het landgoed in 1655 van haar ouders, inclusief de verzameling die haar vader had aangelegd. Nadat Elizabeths eerste man was overleden, hertrouwde ze in 1672 met John Maitland en promoveerde ze tot Duchess of Lauderdale.

Het paar liet Ham House grootscheeps verbouwen en opnieuw inrichten. Daarbij was een grote rol weggelegd voor Hollandse schilders. Sommige van hun schilderijen hangen sinds die tijd op hun vaste plaats in de Green Closet of het privé-appartement van de Duchess.

Sinds 1948 wordt Ham House beheerd door de National Trust.

Uit Ham House ziet u in het Mauritshuis onderstaande werken:

  • Cornelius Johnson - Dubbelportret van William Hamilton, 2nd Duke of Hamilton en John Maitland, de latere Duke of Lauderdale William Hamilton (1649)
  • Frans Post - Dorp in Brazilië (c.1675)
  • Abraham Bloemaert - De doop van Christus (c.1598-1600)
  • Ambrosius Bosschaert II - Stilleven met merel, vlinder en kersen (c.1635)
  • Peter Lely - Portret van Elizabeth Murray, Countess of Dysart, de latere Duchess of Lauderdale (1648)

Deel deze pagina