Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Reizende tentoonstelling

Tijdens de verbouwing is de collectie van het Mauritshuis te zien geweest in verschillende musea in binnen- en buitenland. Een
hoogwaardige collectie topstukken waaronder Meisje met de parel van Vermeer en Het Puttertje van Fabritius gingen op
wereldtournee langs musea in Japan, de Verenigde Staten en Italië.

De tournee was een ongekend succes en trok miljoenen bezoekers wereldwijd. Meisje met de parel verwierf een sterrenstatus en veroorzaakte lange rijen voor de verschillende musea. Op elke locatie waar de meesterwerken van het Mauritshuis te zien waren, werden de verwachtingen qua bezoekcijfers ver overtroffen. Het Mauritshuis kwam internationaal veelvuldig in het nieuws. Vermeers Meisje met de parel bleek een fantastische ambassadeur voor ons museum.

In Nederland en België waren delen van de collectie tentoongesteld bij collega museale instellingen. Ruim honderd topstukken, waaronder De Stier van Paulus Potter en De anatomische les van Rembrandt zijn twee jaar lang te gast geweest in het Gemeentemuseum in Den Haag. Andere, kleinere ensembles vonden onderdak bij onder meer Paleis het Loo, het Groeningemuseum in Brugge, het Dordrechts Museum, het Amsterdam Museum en het Frans Hals Museum.

Blijf op de hoogte