Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Slow Food festivals

Brokkelige kazen, knapperig brood, zilte oesters en garnalen. Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw is geen tentoonstelling om met een lege maag te bezoeken. Bezoek de tentoonstelling daarom tijdens een van onze Slow Food-festivals!

Taste the Dutch Masters, Mauritshuis

De eetbare stillevens van Taste the Dutch Masters

Op vier zaterdagen tijdens de tentoonstelling organiseren we in het Mauritshuis Slow Food-festivals. Het museum is deze dagen smakelijk gevuld met lezingen, proeverijen, workshops, films en bijdragen van bijzondere ondernemers, specialisten, koks en kwekers.

Specialisten als worstmakers Brandt & Levie, jeneverdistilleerderij Van Kleef, Bakkerij MAMA en Fromagerie Abraham Kef vertellen u over de geschiedenis van hun producten én laten u natuurlijk proeven.

De Mauritshuis Slow Food-festivals zijn met een toegangsbewijs voor het Mauritshuis gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Kom dus kijken, luisteren, doen en proeven!


Edities

22 april
Vis & Vlees
20 mei  Drank & Glaswerk
17 juni
Groenten & Vruchten
Slow Food Festival

Programma 22 april

David Rijckaert II, Stilleven met gebraden haantje, in of voor 1617 Enschede, Rijksmuseum Twenthe, schenking van de heer en mevrouw Blijdenstein-Janssen, 1938

David Rijckaert II, Stilleven met gebraden haantje, in of voor 1617. Enschede, Rijksmuseum Twenthe.

Zaterdag 22 april staat in het teken van Vlees & Vis. Het museum is ook deze dag weer gevuld met lezingen, workshops, proeverijen en veel meer. Te gast zijn onder andere culinair journalist Petra Possel, voedseldeskundige Jaap Seidell, presentator Andrea van Pol en culinair publiciste en Heel Holland Bakt jurylid Janny van der Heijden. Bioloog Henk van Haaster legt uit wat we kunnen leren over voedselpatronen door onderzoek naar poep en keukenafval.

Taste the Dutch Masters maakt eetbare zeventiende-eeuwse stillevens en René Klarenbeek, specialist op het gebied van 17de-eeuwse teken- en schildertechnieken, leert u in een half uur een eigen stilleven te maken.

Worstmakers Brandt en Levie vertellen u alles over de geschiedenis van vlees én laten u natuurlijk proeven!

Proefstation Mh

Gedurende de tentoonstelling staat een glazen kas op ons voorplein: Proefstation Mh. De groene vingers van Urban Farmers, het Smaakmuseum en telers van het Westland vertellen u tijdens de Slow Food-festivals in de kas alles over hun passie voor groente en kruiden.


Deel deze pagina