Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Slow Food festivals

Brokkelige kazen, knapperig brood, zilte oesters en garnalen. Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw is geen tentoonstelling om met een lege maag te bezoeken. Bezoek de tentoonstelling daarom tijdens een van onze Slow Food-festivals!

Op vier zaterdagen tijdens de tentoonstelling organiseren we in het Mauritshuis Slow Food-festivals. Het museum is deze dagen smakelijk gevuld met lezingen, proeverijen, workshops, films en bijdragen van bijzondere ondernemers, specialisten, koks en kwekers.

Taste the Dutch Masters, Mauritshuis

De eetbare stillevens van Taste the Dutch Masters

Specialisten als worstmakers Brandt & Levie, jeneverdistilleerderij Van Kleef, Bakkerij MAMA en Fromagerie Abraham Kef vertellen u over de geschiedenis van hun producten én laten u natuurlijk proeven.

De Mauritshuis Slow Food-festivals zijn met een toegangsbewijs voor het Mauritshuis gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Kom dus kijken, luisteren, doen en proeven!

Edities

20 mei  Drank & Glaswerk
17 juni
Groenten & Vruchten

Programma 20 mei

Zaterdag 20 mei staat in het teken van drank en glaswerk. Het museum is ook deze dag weer gevuld met lezingen, workshops, proeverijen en veel meer. Onno Kleyn, de lekkerste schrijver van Nederland, vertelt alles over kruiden en wijn. Damastkenner Sanny de Zoete laat u voelen hoe zacht het linnen in de zeventiende eeuw was en vertelt alles over antiek linnen en damast. Christianne Muusers, culinair historica, vertelt over koken in de Gouden Eeuw en laat u proeven van heerlijk suikerwerk en ouderwets gezoete wijnen.

Slow Food Festival

René Klarenbeek, specialist op het gebied van 17de-eeuwse teken- en schildertechnieken, leert u in een half uur een eigen stilleven te maken.

Kom proeven van het Haagsche Kloosterbier van de Broeders van Sint Jan en de specialisten van Van Cleef. De makers vertellen u alles over de geschiedenis van hun producten!

Proefstation Mh

Gedurende de tentoonstelling staat een glazen kas op ons voorplein: Proefstation Mh. De groene vingers van Urban Farmers, het Smaakmuseum en telers van het Westland vertellen u tijdens de Slow Food-festivals in de kas alles over hun passie voor groente en kruiden.


Deel deze pagina