Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Ruiken aan kunst: Vervlogen – geuren in kleuren

Onze nieuwste tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren is te zien tot en met 29 augustus 2021.

De tentoonstelling thuis beleven? Een unieke geurbox + digitale rondleiding is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Nu verkrijgbaar: Unieke geurbox + digitale rondleiding voor thuis

Geurbox en digitale rondleiding bij tentoonstelling Vervlogen in het Mauritshuis

Beleef de tentoonstelling Vervlogen - Geuren en Kleuren ook vanuit huis! We maakten de allereerste digitale interactieve geur- en kijk-rondleiding ter wereld.

Culinair journalist Joël Broekaert en Mauritshuis-conservator Ariane van Suchtelen nemen je als kijker digitaal mee achter de gesloten deuren van de tentoonstelling voor een fantastische rondleiding. Bekijk de prachtige schilderijen van de tentoonstelling én ruik ze! Met behulp van de speciale geurpompjes in de geurbox kun je tijdens de rondleiding de geuren van de tentoonstelling écht opsnuiven.

De geurbox is nu te bestellen in onze webshop en kost € 20 euro.

Over de tentoonstelling

In onze nieuwste tentoonstelling Vervlogen - Geuren in kleuren ruik je de 17e eeuw. Naast prachtige kunstwerken waar de kleuren vanaf spatten en de heerlijke geur je haast tegemoet komt, hangen er ook schilderijen en tekeningen waar je je neus het liefst bij dichtknijpt.

En we laten ze je niet alleen zien; je gaat ze ook met je neus ervaren. Met (corona-proof) dispensers kan de bezoeker verschillende geuren uit de kunst opsnuiven - geurig én stinkend. 

tentoonstelling geur vervlogen zaalfoto 2 mauritshuis

Een kijkje achter de schermen met Teun van de Keuken

Voor deze tentoonstelling ging Teun van de Keuken op zoek naar de geuren van het Mauritshuis. Ontdek welke rol geur heeft op de zeventiende -eeuwse kunstwerken. Bekijk de video en krijg een beter beeld bij wat je tijdens je tentoonstellingsbezoek te wachten staat!

Blijf op de hoogte