Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Unieke thuiservaring met geurbox + digitale tour

Speciaal voor iedereen die niet kan wachten tot de musea weer openen maakten we, in samenwerking met NN Group, de allereerste digitale interactieve geur- en kijk-rondleiding ter wereld. Beleef de tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren nu al vanuit huis!

werk tentoonstelling vervlogen geur mauritshuis

Op verschillende kunstwerken uit de 17e eeuw is de suggestie van geur zo sterk aanwezig dat je je bijna in die tijd waant. Beleef je een schilderij op een andere manier als je het tijdens het kijken ook letterlijk kunt ruiken?

Ontdek het zelf en bestel nu onze geurbox met digitale rondleiding. 

Geurbox met digitale rondleiding achter gesloten deuren

Na het scannen van een QR-code nemen culinair journalist Joël Broekaert en Mauritshuis-conservator Ariane van Suchtelen je als kijker digitaal mee achter de gesloten deuren van de tentoonstelling. Bekijk samen met hen de prachtige schilderijen van de Vervlogen - geuren in kleuren. En ruik ze!

Met behulp van de speciale geurpompjes in de geurbox kun je tijdens de digitale rondleiding de geuren van de tentoonstelling écht ruiken.

Benieuwd hoe bijvoorbeeld de Hollandse bleekvelden van Jacob van Ruisdaels Gezicht op Haarlem moeten hebben geroken? Of de prachtige Kruidenierswinkel van Willem van Mieris? Durf je het aan om de stinkende grachten van Jan van der Heydens Gezicht op de Oudezijds Voorburgwal te besnuffelen?

  • In totaal bevat de geurbox vier verschillende geuren die passen bij de schilderijen in de tentoonstelling. De luchtverstuivers zijn deels gebaseerd op echte 17de-eeuwse recepten en kunnen langdurig gebruikt worden.
  • De digitale rondleiding kan op ieder moment worden gestart en kan vaker teruggekeken worden.
  • Wil je meer dan 10 boxen bestellen? Stuur dan een mail aan mail@mauritshuis.nl
Geurbox en digitale rondleiding bij tentoonstelling Vervlogen in het Mauritshuis Unieke digitale rondleiding plus geurbox bij tentoonstelling Vervlogen Mauritshuis

Met dank aan

Deze bijzondere geurbox is tot stand gekomen mede dankzij onze hoofdsponsor NN Group en IFF. Gezamenlijk maken we het mogelijk, in tijden waarin reizen lastig is, deze digitale rondleiding toch een fysiek onderdeel mee te geven.

Nationale Nederlanden

Blijf op de hoogte