Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Privacyverklaring van het Mauritshuis

1. Over deze privacyverklaring

In het Mauritshuis vindt u het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. De kennis en de verhalen over onze collectie willen wij delen. Met u en met vele anderen; in het museum maar ook daarbuiten. Voor het delen van onze verhalen kunnen wij uw persoonsgegevens nodig hebben. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke gegevens wij in welke situaties van u vragen en leggen wij uit wat wij doen om deze gegevens te beschermen. Wij vertellen u graag over uw rechten en mogelijkheden om uw persoonsgegevens te beheren en uw privacy te beschermen. Deze privacyverklaring werken wij indien nodig bij zodat deze actueel blijft. Indien wij aanzienlijke wijzigingen aanbrengen aan deze privacyverklaring zullen wij u informeren via het plaatsen van een bericht op onze website en daar een bijgewerkte versie van de privacyverklaring publiceren.

2. Gebruik van onze producten en diensten

Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis (hierna: Mauritshuis) beheert de persoonsgegevens die via transacties (aanschaf tickets, reservering lezingen, etc.) en marketingcookies (zie ook punt 4) op de Mauritshuis-website en -apps worden toegepast. Wij gebruiken de door u met ons gedeelde persoonsgegevens om contact met u te houden. Online gebruiken wij uw gegevens om uw bezoekervaring op onze website te verbeteren. 

3. Hoe gebruiken wij uw persoonsgegevens?

Wij gebruiken en analyseren persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
1. Onze producten en diensten verbeteren: wij verwerken uw persoonsgegevens om te leren over hoe u onze producten en diensten gebruikt. Hierdoor kunnen wij nieuwe producten en diensten ontwikkelen, onze website verbeteren, en deze ook voor u personaliseren. 

2. Uw bestelling verwerken: wij gebruiken relevante persoonsgegevens (waaronder uw naam, e-mail adres en betaalgegevens) om uw bestelling te verwerken en te leveren. 

3. Marketing: Indien u zich registreert voor Mauritshuis-nieuwsbrieven, een Mauritshuis-app gebruikt, online producten of diensten aanschaft, feedback hierover verstrekt of onze website gebruikt, zullen wij uw persoonsgegevens gebruiken om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. 

4. Onze gegevens verbeteren: indien wij uw persoonsgegevens via diverse contactmomenten hebben verkregen, zullen wij deze gegevens in bepaalde gevallen samenvoegen om ons inzicht te verbeteren in uw voorkeuren in verband met onze producten en activiteiten. 

5. Wij zullen u om toestemming vragen indien wij uw persoonsgegevens wensen te gebruiken voor andere doeleinden dan vermeld in deze privacyverklaring, zoals vereist door de geldende wetgeving. Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken voordat wij hiervoor toestemming van u hebben ontvangen.

4. Hoe delen wij uw persoonsgegevens?

Wij behandelen uw persoonsgegevens zorgvuldig en vertrouwelijk en delen deze niet met andere derde partijen dan hieronder vermeld:

4.1 Met dienstverleners

Wij zullen de persoonsgegevens die u ons verstrekt alleen delen met onze leveranciers als dit strikt noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening. Dit kunnen leveranciers zijn op het gebied van hosting, transport, betaal- en fraudebeheer, kredietbeoordelaars, analyseplatforms en verzending. Wij vereisen dat deze derden zich houden aan strikte regels bij het verwerken van uw persoonsgegevens, waaronder het uitsluitend gebruiken van uw persoonsgegevens volgens de instructies van het Mauritshuis en de geldende wetgeving. Wij geven uw persoonsgegevens niet door buiten de EU of aan een internationale organisatie.

4.2 Met sociale netwerken

Onze website en apps kunnen u in bepaalde situaties plug-ins bieden van diverse sociale netwerken. Indien u ervoor kiest te communiceren met een sociaal netwerk, zoals Facebook of Twitter worden uw activiteiten op onze website of via onze apps ook op dat sociale netwerk beschikbaar gemaakt. Indien u bent aangemeld bij een van deze sociale netwerken tijdens uw bezoek aan onze website of een van onze apps, of via een van de sociale plug-ins communiceert, kan het sociale netwerk op basis van uw privacy-instellingen deze gegevens toevoegen aan uw profiel op dit netwerk. Indien u het delen van uw gegevens op deze manier wenst te voorkomen, dient u zich voordat u een van onze websites of apps gebruikt, af te melden op uw sociale netwerk. Ook kunt u indien mogelijk de privacy-instellingen van de app wijzigen. Lees het privacybeleid van deze sociale netwerken over het verzamelen en overdragen van persoonsgegevens, welke rechten u heeft en hoe u de privacy-instellingen op uw wensen kunt afstemmen.

4.3 Met juridische en rechtshandhavingsinstanties

Wij zullen persoonsgegevens vrijgeven indien dit wordt vereist door de wetgeving of juridische procedures, ten behoeve van de rechtspraak, om uw belangen te beschermen, voor onderzoeken door wetshandhavings- of regelgevingsinstanties, om eigendoms- en juridische rechten van het Mauritshuis te beschermen en verdedigen, om de persoonlijke veiligheid van gebruikers van de Mauritshuis-website of (mobiele) apps te waarborgen, of bij het uitvaardigen van een geldig bevel door een rechtbank of wetshandhavingsinstantie.

5. Hoe beschermen en bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wij zetten ons in om uw persoonsgegevens te beschermen en toepasselijke technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen te treffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde of onwettige verwerking en onopzettelijk verlies, vernietiging of schade. Wij bewaren uw persoonsgegevens zo lang als dat nodig is voor het onderhouden van de relatie met u. Hierbij houden wij ons aan alle wettelijk omgeschreven bewaartermijnen. 

6. Wat zijn uw rechten in verband met uw persoonsgegevens

Wij zijn open over de persoonsgegevens die wij verzamelen en hebben het zo geregeld dat u al uw rechten in verband met uw persoonsgegevens kunt uitoefenen.

6.1 Toestemming intrekken

Indien wij toestemming hebben verkregen in verband met uw persoonsgegevens (bijvoorbeeld om nieuwsbrieven te ontvangen of voor het plaatsen van cookies op uw apparaat), kunt u deze toestemming te allen tijde intrekken door contact met ons op te nemen of door zelf uw cookievoorkeuren te wijzigen. 

6.2 Toegang tot, verwijdering en correctie van persoonsgegevens

U kunt bij ons kosteloos een aanvraag indienen om de over u verzamelde persoonsgegevens op te vragen. Onze contactgegevens staan vermeld in artikel 10 van deze privacyverklaring. Na het ontvangen van uw aanvraag en voldoende gegevens om uw identiteit vast te stellen, zullen wij u een kopie verstrekken van de persoonsgegevens die wij van u hebben en waarop u onder de geldende wetgeving recht heeft. Wij zullen u deze informatie uiterlijk binnen een maand na uw verzoek toesturen.

Verder kunt u ons op elk gewenst moment vragen om bepaalde wijzigingen in uw persoonsgegevens door te voeren. Ook kunt u altijd uw persoonsgegevens laten blokkeren, wissen of anderszins verwijderen. U kunt ook schriftelijk contact met ons opnemen om bezwaar te maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens, verzoeken het gebruik ervan te beperken of te vragen dat wij uw persoonsgegevens in een bruikbaar elektronisch formaat aanleveren en deze overdragen aan een derde (recht op gegevensoverdraagbaarheid). 

Mocht u ondanks onze zorgvuldigheid toch een klacht willen indienen, dan kan dat via de website van de Autoriteit Persoonsgegevens

6.3 Afmelden en uitschrijven voor marketingberichten

Al onze marketingcommunicatie bevat een simpele manier om u af te melden voor het ontvangen van verdere berichten. U kunt zich ook afmelden voor bepaalde kanalen (bijvoorbeeld e-mail) door de instructies te volgen in de berichten die u via een dergelijk kanaal ontvangt. Indien u zich wilt afmelden voor het ontvangen van marketingberichten van het Mauritshuis, dan kunt u de koppeling voor uitschrijving gebruiken in de berichten die u heeft ontvangen. Ook kunt u contact opnemen met de Afdeling Marketing via mail@mauritshuis.nl.

7. Cameratoezicht in het museum

In het Mauritshuis vindt toezicht plaats door middel van camera’s binnen een Closed Circuit TV-installatie (CCTV). De CCTV opnames bewaren wij maximaal zeven dagen. Dit toezicht wordt uitgevoerd door de beveiligingsdienst van het Mauritshuis. Wij doen dit om de volgende redenen: 

  • Wij gebruiken ons cameratoezicht voor het bewaken en beveiligen van onze bezoekers, medewerkers, de kunstobjecten en het gebouw. Dit draagt bij aan het veiligheidsgevoel van al onze bezoekers. Met het cameratoezicht willen wij daarnaast mogelijke overtreders en overlastgevers afschrikken.

  • Het cameratoezicht helpt ons toezicht te houden op alles wat in het museum gebeurt. Daarnaast wordt het gebruikt bij de aansturing van de beveiligingsdienst en bij conflict- en crisishantering. Het helpt ons ook om de hulpverlening bij calamiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

  • Voor handhaving achteraf zijn camerabeelden zeer belangrijk. Het kan ons helpen bij de opsporing van strafbare feiten.

8. Wifi

Bij het gebruik van het gratis WiFi netwerk in het Mauritshuis wordt het MAC-adres (WiFi-adres) van uw telefoon geregistreerd. Zie onze website voor de gehele voorwaarden van het gebruik van ons WiFi-netwerk.

9. Informatie die wij automatisch verzamelen, waaronder cookies

Wij verzamelen gegevens over de pagina's die u op onze website bezoekt en hoe lang u ervan gebruikmaakt. Een bezoek aan onze website zorgt ervoor dat gegevens van uw browser naar onze servers worden verstuurd. Wij verzamelen op deze manier persoonsgegevens, zoals uw IP-adres, de datum en het tijdstip van het bezoek en hoe lang u op onze website bent gebleven, de verwijzings-URL (de site waar u vandaan kwam), de bezochte pagina's en gegevens over uw apparaat en de browser. Wij passen diverse technologieën toe om tijdens uw bezoek aan onze website en het gebruik van onze apps gegevens te verzamelen en op te slaan. Hieronder valt het versturen van één of meer cookies of andere vergelijkbare technologieën naar uw apparaat. 

9.1 Ons cookiebeleid

Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op uw computer of mobiele apparaat als u een website bezoekt. In deze privacyverklaring gebruiken wij 'cookies' als een overkoepelende term voor technologieën zoals cookies, flash-cookies en tracking pixels. Ze nemen niet veel ruimte in en worden automatisch verwijderd als ze niet meer geldig zijn. Sommige cookies vervallen aan het eind van uw internetsessie, terwijl andere een bepaalde tijd worden bewaard. Wij gebruiken cookies vooral om te zorgen dat uw bezoek aan onze website zo plezierig mogelijk is. 

9.2 Wat zijn de verschillende soorten cookies die wij gebruiken?

Door het Mauritshuis ingestelde cookies worden 'cookies van eerste partijen' genoemd. Door externe partijen ingestelde cookies worden 'cookies van derden' genoemd. Cookies van derden zorgen ervoor dat functies of functionaliteiten van derden op of via de website kunnen worden aangeboden (zoals interactieve inhoud en analyses). De partijen die deze cookies van derden instellen, kunnen hiermee uw computer of mobiel herkennen, zowel tijdens uw bezoek aan de betreffende website als op bepaalde andere websites.

De belangrijkste cookies zijn de functionele cookies. Deze zijn essentieel en helpen u bij het navigeren op de website en het gebruiken van basisfuncties, zoals media-plug-ins. Wij gebruiken prestatie- en analytische cookies om onze website te verbeteren. 

Google Analytics
Het Mauritshuis gebruikt cookies om webstatistieken (Google Analytics) bij te houden. Dit is informatie over bijvoorbeeld hoeveel bezoekers de website bezoeken, welke pagina's ze bekijken, waar ze vandaan komen en waar ze op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken. Deze informatie wordt niet herleid naar een individuele bezoeker.

Blokkeren van cookies
De meeste internetbrowsers kunnen zo ingesteld worden dat cookies niet geaccepteerd worden of dat u wordt geïnformeerd wanneer u een cookie ontvangt. De wijze waarop u dit kunt doen is afhankelijk van de browser die u gebruikt. Houdt er rekening mee dat bepaalde delen van de website niet of niet optimaal zullen functioneren wanneer u cookies blokkeert. De manier waarop u cookies uit kunt schakelen verschilt per browser.

Cookies achteraf verwijderen
Na het bezoek aan de website kunt u ervoor kiezen om de cookies van uw computer te verwijderen. Hoe u dit kunt doen verschilt per browser.

9.3 Wat als u geen cookies wilt accepteren?

U kunt uw browserinstellingen wijzigen om bepaalde cookies te verwijderen of om te voorkomen dat ze zonder uw uitdrukkelijke toestemming op uw computer of mobiele apparaat worden opgeslagen. De sectie ‘help’ in uw browser biedt meer informatie over hoe u uw cookie-instellingen kunt beheren. 

10. Onze contactgegevens

Heeft u vragen over ons gebruik van uw persoonsgegevens, hoe u uw rechten kunt uitoefenen of onze privacyverklaring? Neem dan contact op via mail@mauritshuis.nl. Indien u de voorkeur geeft aan verzending per post, kunt u terecht op het volgende adres: Mauritshuis, Postbus 536, 2501 CM Den Haag.


© Mauritshuis, Den Haag 18 mei 2018. Wijzigingen voorbehouden.

Deel deze pagina