Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Beleid Diversiteit en Inclusie (2021-2024)

Binnen het Mauritshuis hebben wij de ambitie om de komende jaren structureel aandacht aan te besteden aan diversiteit en inclusie.

Onze maatschappij is divers. Op vele gebieden: religie, politieke voorkeur, taal, sociale achtergrond, culturele achtergrond, gender, opleiding, leeftijd, lichamelijke beperkingen, uiterlijk, etc. Organisaties zijn vaak géén afspiegeling van de maatschappij. Inmiddels weten we ook waarom. Leden van sollicitatiecommissies kiezen vaak iemand uit die op hen lijkt. Als we ons niet bewust zijn van dit mechanisme, bieden we geen kansen aan andere groepen dan degenen die in zo’n commissie zijn vertegenwoordigd. Dus inclusief willen zijn, is een keuze. Een keuze waar je op kunt letten binnen alle facetten van de bedrijfsvoering, zoals personeel, tentoonstellingen, de bezoekers van het Mauritshuis en dus in alle verhalen van het museum. Bij het formuleren van een strategisch plan voor de komende jaren hebben we de vier thema’s uit de code Diversiteit en Inclusie als uitgangspunt genomen om hiermee aan de slag te gaan, namelijk: Personeel, Partners, Programma en Publiek.  

Het Mauritshuis heeft een statement opgesteld: 

‘Als museum geloven wij in inclusiviteit. Het Mauritshuis wil een dialoog aangaan over de collectie en alle verhalen erover delen met de steeds diverser wordende samenleving waar wij onderdeel van zijn. Hiervoor gaan we de eigen organisatie en netwerk bewust diversifiëren. Dit is fundamenteel voor de toekomst van het Mauritshuis.’ 

Binnen het Mauritshuis hebben wij de ambitie om hier de komende jaren structureel aandacht aan te besteden. In het beleidsplan Diversiteit en Inclusie beschrijven we hoe we willen werken aan een inclusief en divers museum. Het programma en de mensen die eraan werken, stellen samen het museum in staat om het statement na te leven. Uiteraard blijft het werken aan onze doelstellingen mensenwerk. Daarom staan we open om inzichten waar nodig van buitenaf te integreren in onze werkwijze. 

Lees ons beleidsplan Diversiteit en Inclusie

 

Blijf op de hoogte