Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Wie zijn wij

Missie

In ons huis delen wij het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Organisatie

Binnen de organisatie van het Mauritshuis zijn circa 70 medewerkers actief in vaste dienst, verdeeld over de afdelingen Collectie, Educatie, Development, Facilitaire zaken, Financiën en Marketing. De organisatie wordt aangestuurd door Emilie Gordenker en Victor Moussault die samen de tweehoofdige directie vormen. De directie wordt gecontroleerd door de Raad van Toezicht. Het Mauritshuis was een rijksmuseum tot 1995, het jaar dat het zelfstandig werd. De daarvoor opgerichte Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis is verantwoordelijk voor het beheer van gebouw en de collectie. Ook het beheer en exploitatie van Galerij Prins Willem V valt onder de verantwoordelijkheid van het Mauritshuis. Meer informatie over de organisatie treft u aan in het jaarverslag.

Directie

Emilie Gordenker

Dr. Emilie E.S. Gordenker 
Directeur Mauritshuis

Emilie Gordenker (1965, Princeton, New Jersey, Verenigde Staten) is sinds 1 januari 2008 directeur van het Mauritshuis. 

Emilie promoveerde in 1998 aan het Institute of Fine Arts, New York University, met als specialisatie: kleding in de Nederlanden in de 17de eeuw en Anthony van Dyck. In New York werkte zij voor het Metropolitan Museum of Art, The Frick Collection en het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD). Zij doceerde aan de Rutgers University, New York University, Vassar College en de Bard Graduate Center for Decorative Arts. 

In december 2003 werd zij benoemd tot Senior Curator Early Netherlandish, Dutch and Flemish Art bij de National Gallery of Scotland in Edinburgh. In januari 2008 volgde de benoeming tot directeur van het Mauritshuis.

Victor Moussault

Victor J.E. Moussault
Zakelijk directeur Mauritshuis

Victor Moussault (1956, Wassenaar) is sinds 2007 zakelijk directeur van het Mauritshuis. Hij diende als officier bij het Korps Mariniers en vervolgde zijn carrière in het bankwezen in uiteenlopende (directie)functies, in binnen- en buitenland. Hij werkt sinds 20 jaar aan de zakelijke kant van de kunst- en cultuurwereld. Hij was o.a. directeur bij het internationale veilinghuis Christie’s en bij de Zaanse Schans/het Zaans Museum. 

Raad van Toezicht

De heer A.R. Wynaendts (voorzitter)
De heer W. Bröcker (penningmeester)
Mevrouw E.M.L. Moerel (secretaris)
De heer Q.B.L.M. Dreesmann
Mevrouw T. Vellenga
De heer M.S. Sellink