Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Wie zijn wij

Missie

Vanuit ons huis delen wij het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de tijd van Rembrandt en Vermeer.

Organisatie

Binnen de organisatie van het Mauritshuis zijn circa 70 medewerkers actief in vaste dienst, verdeeld over de afdelingen Collectie, Educatie, Development, Facilitaire zaken, Financiën en Marketing. De organisatie wordt aangestuurd door een tweehoofdige directie, tijdelijk is Renée Jongejan zowel Zakelijk Directeur als Algemeen Directeur (a.i.). De directie wordt gecontroleerd door de Raad van Toezicht. Het Mauritshuis was een rijksmuseum tot 1995, het jaar dat het zelfstandig werd. De daarvoor opgerichte Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis is verantwoordelijk voor het beheer van gebouw en de collectie. Ook het beheer en exploitatie van Galerij Prins Willem V valt onder de verantwoordelijkheid van het Mauritshuis. Meer informatie over de organisatie treft u aan in het jaarverslag.

Directie

Renée Jongejan
Zakelijk Directeur - Algemeen Directeur a.i.

Renée Jongejan is Zakelijk Directeur van het Mauritshuis, en vanaf 1 januari 2020 Algemeen Directeur ad interim.

Renée heeft ruim twintig jaar ervaring in de culturele sector, met name op het vlak van bedrijfsvoering / organisatie, marketingcommunicatie, fondsenwerving en structureel strategische projecten. Recentelijk was zij Adjunct-directeur bij het Frans Hals Museum en Directeur bij Slot Zuylen, als interim-functionaris. Hiervoor was zij werkzaam bij de Appel Arts Centre Amsterdam (Zakelijk Leider), Toneelgroep Amsterdam (hoofd Marketing & Publiciteit) en het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam (Communicatiemanager & Programma-coördinator en Beleidsmedewerker). Zij heeft cultuur gerelateerde studies afgerond aan de Erasmus Universiteit en Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en volgt momenteel een studie bedrijfskunde. 

 

Raad van Toezicht

Mevrouw E.M.L. Moerel (voorzitter)
De heer R. Lelieveld (penningmeester)
De heer A. Kasem
Mevrouw T. Vellenga
De heer M.S. Sellink
De heer B.R. Semeijns de Vries van Doesburgh