Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Bouwproject Mauritshuis wint Funderingsproject van het jaar 2014

De Uitbreiding van het ondergronds casco van het Mauritshuis in Den Haag heeft vanavond de prijs gewonnen van Funderingsproject van het jaar 2014.

Victor Moussault, zakelijk directeur Mauritshuis: “Het Mauritshuis is bijzonder ingenomen met deze erkenning. Het unieke ontwerp van Hans van Heeswijk en uitvoering van de fundering vormt de basis voor de uitbreiding van het zeventiende-eeuwse gebouw naar het naastgelegen pand van Sociëteit De Witte. Het ondergronds verbinden was een complexe en spectaculaire onderneming. De verantwoordelijke ontwerper ABT en aannemer Volker Staal en Funderingen hebben vele complexe technieken toegepast om het Mauritshuis ondergronds met de nieuwe vleugel te kunnen verbinden. Zo maakte men gebruik van ‘CSM-wanden’, ‘jetgroutkolommen’, ‘vijzelen’, ‘softgelmassieven’ en ‘vezelversterkt onderwaterbeton’ om de verbinding te realiseren. Een prestatie van formaat is door alle betrokkenen geleverd.”

Noot voor redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Elske Schreurs, Mauritshuis
+31 (0)70 302 3438  

pressoffice@mauritshuis.nl  / www.mauritshuis.nl
Het Mauritshuis is ook actief op Facebook, Twitter en Flickr.

Blijf op de hoogte