Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Persberichten

Gefixeerd op Vermeers stadgezicht - Eye-tracking onderzoek naar schilderij 'Gezicht op Delft'

15 oktober 2020

Vlak voor de opening van de presentatie Alleen met Vermeer organiseerde het Mauritshuis een zogeheten ‘eye-tracking’ onderzoek bij het beroemde schilderij Gezicht op Delft. Uit het onderzoek blijkt, dat er verschil bestaat tussen hoe ‘kunstkenners’ * dit in Delft geschilderde werk waarnemen en mensen die minder vaak in aanraking komen met kunst **.

Lees meer

Willie Wartaal bestijgt de troon in het Mauritshuis

13 juli 2020

Den Haag - Op 23 juli 2020 brengt rapper Willie Wartaal zijn nieuwste nummer 'Mootje' uit en geeft hij een speciaal mini-concert met livestream vanuit het Mauritshuis. De rapper is alweer de vierde artiest in het kader van het muzikale project Bekijk het Mauritshuis met je oren, die een nummer schrijft bij een van de meesterwerken uit het museum.

Lees meer

DI-RECT naar Mauritshuis in Den Haag

04 juli 2020

DI-RECT geeft op zaterdag 8 augustus een concert vanuit het Mauritshuis in Den Haag. Het optreden is te volgen via een live stream op de website van de band.

Lees meer

Presentatie rondom één schilderij: Gezicht op Delft van Johannes Vermeer

03 juli 2020

Vanaf 26 september organiseert het Mauritshuis een presentatie die bestaat uit één schilderij: Gezicht op Delft van Johannes Vermeer. In de tentoonstellingszaal krijgen bezoekers de kans om alleen of in zeer klein gezelschap, in stilte, te ervaren wat dit bijzondere kunstwerk met hen doet.

Lees meer

Mauritshuis verwerft Portret van Jakob Omphalius door Bartholomäus Bruyn

30 juni 2020

Het Mauritshuis heeft een portret verworven van Jakob Omphalius, geschilderd door Bartholomäus Bruyn de Oude. Daarmee komt een bruidspaar weer bij elkaar dat bijna 125 jaar geleden op een veiling van elkaar werd gescheiden.

Lees meer

Jandino Asporaat voor een avond gastdirecteur van het Mauritshuis

07 februari 2020

Op donderdagavond 13 februari ontvangt Jandino voor één avond de sleutels van het Mauritshuis. De stand-upcomedian, televisiepresentator, zanger, producent en imitator is die avond de directeur van het museum. Jandino vraagt zich af hoe bezoekers naar kunst kijken, hij kiest zes favoriete schilderijen waarover hij gaat vertellen, hij wordt geïnterviewd én er komt een mystery-guest die een optreden verzorgt.

Lees meer
Persarchief