Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Persberichten

Jandino Asporaat voor een avond gastdirecteur van het Mauritshuis

07 februari 2020

Op donderdagavond 13 februari ontvangt Jandino voor één avond de sleutels van het Mauritshuis. De stand-upcomedian, televisiepresentator, zanger, producent en imitator is die avond de directeur van het museum. Jandino vraagt zich af hoe bezoekers naar kunst kijken, hij kiest zes favoriete schilderijen waarover hij gaat vertellen, hij wordt geïnterviewd én er komt een mystery-guest die een optreden verzorgt.

Lees meer

Martine Gosselink nieuwe directeur Mauritshuis

03 februari 2020

De Raad van Toezicht van het Mauritshuis maakt vandaag bekend dat Martine Gosselink is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 april zal Gosselink voormalig algemeen directeur Emilie Gordenker opvolgen die vanaf 1 februari het Mauritshuis verruilde voor het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Lees meer

MEROL maakt slippertje in Mauritshuis

13 januari 2020

Op 23 januari 2020 brengt zangeres MEROL haar nieuwste nummer 'Slippertje' uit. Zij trok haar stoute slippers aan om met cheeky teksten het verhaal achter een schilderij uit de collectie van het Mauritshuis tot leven te brengen. Na een geslaagde release afgelopen november van het nummer ‘Parel’ van Spinvis (ruim 80.000 streams op Spotify binnen 5 weken) is MEROL de tweede artiest voor het muzikale project: Bekijk het Mauritshuis met je oren.

Lees meer

Het Mauritshuis in 2019 Eindejaarsoverzicht

19 december 2019

Graag brengen wij bij u de volgende cijfers van het Mauritshuis onder de aandacht.

HET MAURITSHUIS IN 2019...........

Lees meer

George Stubbs - De man, het paard, de obsessie

27 november 2019

Het Mauritshuis organiseert vanaf 20 februari een tentoonstelling rondom Engelands meest vermaarde portrettist van paarden: George Stubbs (1724-1806). Deze kunstenaar vestigde zijn reputatie met uitzonderlijke composities van paarden, die hij op een ongekend levensechte wijze wist te schilderen. Aan zijn succes lag een diepgravende studie van de anatomie van het paard ten grondslag, waarvoor de kunstenaar zelfs eigenhandig deze dieren ontleedde.

Lees meer

Mauritshuis lanceert muzieklabel

18 november 2019

Het Mauritshuis lanceert op 21 november een muzieklabel. Met het project: 'Bekijk het Mauritshuis met je oren' komen de verhalen achter de wereldberoemde schilderijen op een nieuwe manier tot leven. Uiteenlopende Nederlandse artiesten zingen met een speciaal geschreven nummer hun verhaal bij een meesterwerk in het museum.

Lees meer
Persarchief