Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Persberichten

The Kik vindt dé ware liefde in het Mauritshuis

10 december 2020

Dave von Raven wil vaker naar museum

Den Haag – Het nieuwste nummer van The Kik ‘De ware Jakob’ is vanaf vandaag te beluisteren via Mauritshuis.nl/thekik. De Rotterdamse band schreef deze ballad speciaal in het kader van het muzikale project Bekijk het Mauritshuis met je oren. Het nummer ‘De ware Jakob’ is een liefdesverhaal geïnspireerd op twee portretten van bijna 500 jaar oud uit de collectie van het Mauritshuis.

Lees meer

Mauritshuis eerste gigapixelmuseum ter wereld

26 november 2020

Het Mauritshuis is vanaf vandaag niet alleen fysiek te bezoeken, maar ook in een nieuwe virtuele maar levensechte omgeving. Het museum heeft de primeur om geheel in gigapixel-formaat* te zijn gedigitaliseerd, als eerste ter wereld. Door de koppeling met de bestaande Second Canvas-app van het Mauritshuis, worden ook de mooiste verhalen achter de meesterwerken onthuld én kan er tot op de kwaststreek worden ingezoomd. Maar liefst 36 meesterwerken, waaronder alle Vermeers, vier Rembrandts, drie Jan Steens, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, zijn tot in het allerkleinste detail te bewonderen.

Lees meer

Ruiken aan kunst in: Vervlogen – geuren in kleuren.

18 november 2020

Tentoonstelling over zoete parfums en vreselijke stank in de 17de eeuw

Het Mauritshuis presenteert vanaf 11 februari 2021 de tentoonstelling Vervlogen – geuren in kleuren. Bezoekers zullen ruiken aan de frisse schone was in een interieur van Pieter de Hooch, aan zomer- en winterparfums in zilveren 17de-eeuwse pomanders, maar ook aan de afschuwelijk stinkende Amsterdamse grachten op een stadgezicht van Jan van der Heyden.

Lees meer

Gefixeerd op Vermeers stadgezicht - Eye-tracking onderzoek naar schilderij 'Gezicht op Delft'

15 oktober 2020

Vlak voor de opening van de presentatie Alleen met Vermeer organiseerde het Mauritshuis een zogeheten ‘eye-tracking’ onderzoek bij het beroemde schilderij Gezicht op Delft. Uit het onderzoek blijkt, dat er verschil bestaat tussen hoe ‘kunstkenners’ * dit in Delft geschilderde werk waarnemen en mensen die minder vaak in aanraking komen met kunst **.

Lees meer

Willie Wartaal bestijgt de troon in het Mauritshuis

13 juli 2020

Den Haag - Op 23 juli 2020 brengt rapper Willie Wartaal zijn nieuwste nummer 'Mootje' uit en geeft hij een speciaal mini-concert met livestream vanuit het Mauritshuis. De rapper is alweer de vierde artiest in het kader van het muzikale project Bekijk het Mauritshuis met je oren, die een nummer schrijft bij een van de meesterwerken uit het museum.

Lees meer

DI-RECT naar Mauritshuis in Den Haag

04 juli 2020

DI-RECT geeft op zaterdag 8 augustus een concert vanuit het Mauritshuis in Den Haag. Het optreden is te volgen via een live stream op de website van de band.

Lees meer
Persarchief