Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Persberichten

George Stubbs - De man, het paard, de obsessie

27 november 2019

Het Mauritshuis organiseert vanaf 20 februari een tentoonstelling rondom Engelands meest vermaarde portrettist van paarden: George Stubbs (1724-1806). Deze kunstenaar vestigde zijn reputatie met uitzonderlijke composities van paarden, die hij op een ongekend levensechte wijze wist te schilderen. Aan zijn succes lag een diepgravende studie van de anatomie van het paard ten grondslag, waarvoor de kunstenaar zelfs eigenhandig deze dieren ontleedde.

Lees meer

Mauritshuis lanceert muzieklabel

18 november 2019

Het Mauritshuis lanceert op 21 november een muzieklabel. Met het project: 'Bekijk het Mauritshuis met je oren' komen de verhalen achter de wereldberoemde schilderijen op een nieuwe manier tot leven. Uiteenlopende Nederlandse artiesten zingen met een speciaal geschreven nummer hun verhaal bij een meesterwerk in het museum.

Lees meer

Emilie Gordenker nieuwe directeur Van Gogh Museum

16 oktober 2019

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum Amsterdam maakt vandaag bekend dat Emilie Gordenker is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 februari 2020 zal zij voormalig algemeen directeur Axel Rüger opvolgen, die op 1 juni jongstleden als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen is gaan werken.

Lees meer

Grootste Rembrandt-tentoonstelling van Nederland

04 oktober 2019

Afgelopen zomer hebben bijna 3.000 huishoudens samen de grootste Rembrandt-tentoonstelling van Nederland ooit gemaakt. De tentoonstelling kwam voort uit een initiatief van het Rijksmuseum, het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis en Museum De Lakenhal.

Lees meer

Eerste internationale overzichtstentoonstelling Nicolaes Maes

22 juli 2019

In het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw 2019 organiseert het Mauritshuis een overzichtstentoonstelling van één van Rembrandts meest veelzijdige leerlingen: Nicolaes Maes (1634-1693). Ruim 30 schilderijen tonen aan dat Maes verschillende fasen in zijn kunstenaarschap had: hij blonk in zijn lange carrière uit in historiestukken, genrestukken (taferelen ontleend aan het dagelijks leven) en elegante portretten.

Lees meer

Hoera het is een schilder

10 juli 2019

Maandag 15 juli werd 413 jaar geleden in Leiden een van ’s werelds grootste schilders geboren, Rembrandt Hermanszoon van Rijn. In het landelijke themajaar Rembrandt & de Gouden eeuw 2019 reden om groots bij stil te staan. Op vele plekken in Nederland wordt zijn geboorte daarom gevierd met beschuit met gouden muisjes.

Lees meer
Persarchief