Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Persberichten

MEROL maakt slippertje in Mauritshuis

13 januari 2020

Op 23 januari 2020 brengt zangeres MEROL haar nieuwste nummer 'Slippertje' uit. Zij trok haar stoute slippers aan om met cheeky teksten het verhaal achter een schilderij uit de collectie van het Mauritshuis tot leven te brengen. Na een geslaagde release afgelopen november van het nummer ‘Parel’ van Spinvis (ruim 80.000 streams op Spotify binnen 5 weken) is MEROL de tweede artiest voor het muzikale project: Bekijk het Mauritshuis met je oren. De 28- jarige popartiest geeft met haar nieuwe nummer een frisse blik op een 400 jaar oud schilderij van Joachim Wtewael. Met haar nummer breidt zij de playlist van het Mauritshuis verder uit.

Lees meer

Het Mauritshuis in 2019 Eindejaarsoverzicht

19 december 2019

Graag brengen wij bij u de volgende cijfers van het Mauritshuis onder de aandacht.

HET MAURITSHUIS IN 2019...........

Lees meer

George Stubbs - De man, het paard, de obsessie

27 november 2019

Het Mauritshuis organiseert vanaf 20 februari een tentoonstelling rondom Engelands meest vermaarde portrettist van paarden: George Stubbs (1724-1806). Deze kunstenaar vestigde zijn reputatie met uitzonderlijke composities van paarden, die hij op een ongekend levensechte wijze wist te schilderen. Aan zijn succes lag een diepgravende studie van de anatomie van het paard ten grondslag, waarvoor de kunstenaar zelfs eigenhandig deze dieren ontleedde.

Lees meer

Mauritshuis lanceert muzieklabel

18 november 2019

Het Mauritshuis lanceert op 21 november een muzieklabel. Met het project: 'Bekijk het Mauritshuis met je oren' komen de verhalen achter de wereldberoemde schilderijen op een nieuwe manier tot leven. Uiteenlopende Nederlandse artiesten zingen met een speciaal geschreven nummer hun verhaal bij een meesterwerk in het museum.

Lees meer

Emilie Gordenker nieuwe directeur Van Gogh Museum

16 oktober 2019

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum Amsterdam maakt vandaag bekend dat Emilie Gordenker is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 februari 2020 zal zij voormalig algemeen directeur Axel Rüger opvolgen, die op 1 juni jongstleden als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen is gaan werken.

Lees meer

Grootste Rembrandt-tentoonstelling van Nederland

04 oktober 2019

Afgelopen zomer hebben bijna 3.000 huishoudens samen de grootste Rembrandt-tentoonstelling van Nederland ooit gemaakt. De tentoonstelling kwam voort uit een initiatief van het Rijksmuseum, het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis en Museum De Lakenhal.

Lees meer
Persarchief