Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Persberichten

Emilie Gordenker nieuwe directeur Van Gogh Museum

16 oktober 2019

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum Amsterdam maakt vandaag bekend dat Emilie Gordenker is benoemd tot algemeen directeur. Met ingang van 1 februari 2020 zal zij voormalig algemeen directeur Axel Rüger opvolgen, die op 1 juni jongstleden als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen is gaan werken.

Lees meer

Grootste Rembrandt-tentoonstelling van Nederland

04 oktober 2019

Afgelopen zomer hebben bijna 3.000 huishoudens samen de grootste Rembrandt-tentoonstelling van Nederland ooit gemaakt. De tentoonstelling kwam voort uit een initiatief van het Rijksmuseum, het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis en Museum De Lakenhal.

Lees meer

Eerste internationale overzichtstentoonstelling Nicolaes Maes

22 juli 2019

In het themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw 2019 organiseert het Mauritshuis een overzichtstentoonstelling van één van Rembrandts meest veelzijdige leerlingen: Nicolaes Maes (1634-1693). Ruim 30 schilderijen tonen aan dat Maes verschillende fasen in zijn kunstenaarschap had: hij blonk in zijn lange carrière uit in historiestukken, genrestukken (taferelen ontleend aan het dagelijks leven) en elegante portretten.

Lees meer

Hoera het is een schilder

10 juli 2019

Maandag 15 juli werd 413 jaar geleden in Leiden een van ’s werelds grootste schilders geboren, Rembrandt Hermanszoon van Rijn. In het landelijke themajaar Rembrandt & de Gouden eeuw 2019 reden om groots bij stil te staan. Op vele plekken in Nederland wordt zijn geboorte daarom gevierd met beschuit met gouden muisjes.

Lees meer

Vier seizoenen herenigd - Mauritshuis verwerft drie schilderijen van Nicolaes Berchem

18 juni 2019

Het Mauritshuis heeft drie allegorische schilderijen van Nicolaes Berchem verworven. Samen met de Allegorie op de Zomer - reeds vanaf 1992 in het Mauritshuis - vormen ze een bijzonder ensemble.

Lees meer

Kindertentoonstelling Hallo Rembrandt

23 mei 2019

Spelenderwijs Rembrandt leren kennen: dat is de insteek van de doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt! die vanaf 20 juli te beleven is in het Mauritshuis in Den Haag. In het Rembrandtjaar 2019 opent de ene na de andere kunsttentoonstelling; een presentatie voor kinderen is echter een primeur. Entree is gratis voor iedereen tot en met 18 jaar.

Lees meer
Persarchief