Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Internationale schenkingen

Al decennialang kunnen wij rekenen op de steun van vele particulieren, fondsen en bedrijven. Ook als u buiten Nederland woont zijn er verschillende mogelijkheden om onze activiteiten te ondersteunen.

In de Verenigde Staten kunt u rechtstreeks doneren aan de American Friends of the Mauritshuis. Deze stichting is in 1982 in New York opgericht met als doel de bekendheid van het Mauritshuis in de Verenigde Staten te vergroten en activiteiten van het museum te ondersteunen.

De American Friends dragen financieel bij aan tentoonstellingen met een Amerikaanse connectie en aan andere bijzondere initiatieven zoals de nieuwe verlichting in het vergrote en gerenoveerde Mauritshuis. Bovendien wordt jaarlijks een beurs toegekend aan Amerikaanse studenten voor onderzoeksstages in het restauratie atelier van het museum. Hiermee geven onze American Friends uitdrukking aan hun grote betrokkenheid bij de Nederlandse schilderkunst uit de 17de-eeuw.

Kijk voor meer informatie op de website van The American Friends. Fiscale voordelen kunnen van toepassing zijn voor Amerikaanse belastingplichtigen vanwege de 501(c)3 status van deze stichting.

In het Verenigd Koninkrijk is in 2010, op initiatief van het Mauritshuis en in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Dans Theater, de Dutch Masters Foundation (DMF) opgericht. Dit is een Engelse 'charity' die educatieve projecten ondersteunt van de drie oprichters. Fiscale voordelen kunnen van toepassing zijn voor schenkingen door Engelse belastingplichtigen aan deze charity.

De DMF richt zich op in Engeland wonende en werkende Nederlanders die trots zijn op het topniveau van de Nederlandse cultuur.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van De Dutch Masters Foundation.

Grensoverschrijdend doneren aan Europese goede doelen (zoals musea) is sinds de oprichting Transnational Giving Europe (TGE) in 1999 een stuk makkelijker geworden. TGE heeft als doelstelling transnationale giften te bevorderen en te vergemakkelijken. Wij hebben via TGE partnerschappen met goede doelen in België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Frankrijk. In de praktijk kan een gever (u misschien?) in eigen land een schenking doen via de plaatselijke partnerorganisatie; in Nederland is dit het Oranjefonds en in België de Koning Boudewijnstichting. Deze organisatie boekt de schenking, na aftrek van een fee van 5%, over naar ons. En als u in Luxemburg woont kunt u rechtstreeks een gift aan ons overmaken, met behoud van de Luxemburgse belastingvoordelen.

Aan een gift kunnen fiscale voordelen verbonden zijn. Per land zijn deze fiscale voordelen afhankelijk van de nationale wetgeving. Wij raden u aan om over de fiscale aspecten van een gift in uw specifieke situatie contact op te nemen met uw belastingadviseur.

Mocht u meer informatie wensen dan geven wij u graag nadere toelichting.

Catharina Duschka (c.duschka@mauritshuis.nl)
Boudewijn Koopmans (b.koopmans@mauritshuis.nl)

Deel deze pagina