Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Nalaten aan het Mauritshuis

De kern van de collectie bestaat uit de schilderijen die koning Willem I erfde van zijn vader, stadhouder prins Willem V. De koning schonk ze aan het begin van de negentiende eeuw aan de nieuwe Staat der Nederlanden. Veel verzamelaars hebben sindsdien door schenkingen en nalatenschappen bijgedragen aan de groei van onze collectie meesterwerken.

Ook tegenwoordig ontvangen wij regelmatig een legaat of nalatenschap van mensen die het Mauritshuis een warm hart toedragen. Dankzij die bijdragen is het mogelijk om onderzoek te doen, tentoonstellingen te organiseren of onze collectie uit te breiden met nieuwe schilderijen. 

Wij willen de bezoekers van nu maar ook die van de toekomst graag laten genieten van ons museum. U kunt ons daarbij helpen door het Mauritshuis in uw testament op te nemen. Wij stellen iedere gift van harte op prijs, van klein tot groot. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we graag wat uw bijdrage voor het museum kan betekenen. U bent van harte welkom.

Onze brochure sturen wij u graag per post toe. 

Wij horen graag van u!
Catharina Duschka (c.duschka@mauritshuis.nl)
Boudewijn Koopmans (b.koopmans@mauritshuis.nl

ANBI

Het Mauritshuis is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor heeft u als particulier verschillende mogelijkheden om giften aan het Mauritshuis van de inkomstenbelasting af te trekken. Het Mauritshuis zelf hoeft over erfrechtelijke verkrijgingen geen erfbelasting te betalen.

Blijf op de hoogte