Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2018 79,4 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. 

De BankGiro Loterij levert meer dan steun voor onze collectie. Zo schonk de BankGiro Loterij in 2011 een extra bedrag van € 2,6 miljoen voor het bouw- en renovatieproject Mauritshuis bouwt aan de toekomst. In 2014 kwam daar nog eens € 660.000 bij om de heropening van ons museum groots te vieren. 

Alle aankopen die mede met steun van de BankGiro Loterij mogelijk werden gemaakt staan hieronder. 

VIP-KAART
Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.
U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Blijf op de hoogte