Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt dat cultuur van en voor iedereen is. Daarom wil de Rijksoverheid dat zoveel mogelijk mensen in Nederland toegang hebben tot cultuur van hoge kwaliteit. Ook musea spelen hierin een belangrijke rol. Zij bewaren de schatten uit ons verleden en zorgen voor de kennismaking van nieuwe generaties met dit verleden. Zij hebben grote waarde op het gebied van kunst, geschiedenis en wetenschap.

Daarom ondersteunt de Rijksoverheid onder andere 26 Nederlandse musea met een bijdrage vanuit de Erfgoedwet. Deze musea beheren stukken uit de Rijkscollectie. Ook het Mauritshuis ontvangt in dat kader ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkt aan een slim, vaardig en creatief Nederland. OCW wil dat iedereen goed onderwijs volgt en zich voorbereidt op zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Verder wil het ministerie dat iedereen cultuur kan beleven en dat leraren, kunstenaars en wetenschappers hun werk kunnen doen.

 

Blijf op de hoogte