Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is al jaren een onmisbare steun voor het Mauritshuis. Al sinds 1998 zijn we vaste begunstigde van de BankGiro Loterij. Met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum ontvangen wij de komende jaren gezamenlijk jaarlijks een bedrag van meer dan €7, 6 miljoen. Hiermee kunnen wij en de andere drie musea belangrijke aankopen voor de collectie realiseren. Daarnaast schonk de BankGiro Loterij in 2011 een extra bedrag van € 2,6 miljoen voor de verbouwing, in 2014 kwam daar nog eens € 660.000 bij om de heropening groots te vieren.

Speciale actie! Speel de eerste maand gratis mee met de BankGiro Loterij en steun het Mauritshuis. Maar liefst 50% van uw inleg gaat naar het Mauritshuis. Met dit geld kunnen wij weer nieuwe aankopen doen voor de collectie.

Alle aankopen die mede met steun van de BankGiro Loterij mogelijk werden gemaakt staan hieronder.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op een na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.

Deel deze pagina