Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Projectenetalage

Onze collectie is voor een belangrijk deel tot stand gekomen door bijdragen van verzamelaars en bevlogen kunstliefhebbers. Met uw hulp blijven wij in staat onze wereldberoemde collectie te onderhouden en uit te breiden. In deze projectetalage willen wij u een idee geven wat wij kunnen doen met uw bijdrage. En aangezien de Belastingdienst graag een extra steentje bijdraagt aan cultuur, besteden wij ook aandacht aan de fiscale kant van uw gift.

Educatie

Bent u als kind ook in het Mauritshuis geweest? Met school of met uw (groot)ouders? Dan weet u vast nog hoe bijzonder die eerste kennismaking met De stier van Potter of De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp van Rembrandt was. Omdat wij veel waarde hechten aan educatie van kinderen en jongeren, is de toegang tot het Mauritshuis voor jongeren onder de 18 jaar gratis. Aan scholen bieden wij educatieve programma’s aan die bestaan uit museumlessen, workshops en rondleidingen met een interactief karakter. Uw bijdrage stelt ons in staat ook uw (klein)kinderen kennis te laten maken met onze wereldberoemde collectie en hen een mooie jeugdherinnering mee te geven. Misschien wel een doel om op te nemen in uw testament?

Tentoonstellingen

Met onze tentoonstellingen belichten wij onderwerpen die wij belangrijk vinden met u te delen. En we tonen topstukken uit buitenlandse musea zodat u ze in Den Haag kunt bewonderen. Dit is een kostbare aangelegenheid vanwege de veelal hoge verzekerings- en transportkosten. Als Vriend steunt u ons bij de financiering van tentoonstellingen maar u kunt ook direct een donatie doen op ons rekeningnummer NL02ABNA0516425129. Wilt u genieten van fiscaal voordeel dan kunt u zo’n bedrag ook voor minimaal vijf jaar schenken. Op onze website vindt u ook meer informatie over schenken.

Restauratie en onderzoek

Het Mauritshuis is niet alleen een museum, maar ook een centrum voor wetenschappelijk onderzoek. Eén van de best bewaarde geheimen van ons museum is ons eigen restauratieatelier dat hard werkt aan het behoud van de kostbare schilderijen. Zo zijn in 2014 de mooie plafondstukken van de Italiaanse schilder Pellegrini in de Gouden Zaal gerestaureerd, waardoor de oorspronkelijke kleuren weer zichtbaar zijn en u de afbeeldingen duidelijk kunt zien. Voor toekomstige projecten is uw steun nodig. Omdat het gaat om lange termijn projecten, zou u kunnen denken aan een periodieke schenking of misschien zelfs een Fonds op naam. Wij adviseren u graag.

Deel deze pagina