Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Bekijk het Mauritshuis met je oren - MEROL

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Op 23 januari neemt MEROL het stokje over van Spinvis, met een uniek mini-concert in het Mauritshuis.

Beluister het nummer Slippertje van MEROL

Op Spotify (de 30 secondenversie of ingelogd met je Spotify-account)

Of op YouTube


Zangeres MEROL presenteert Slippertje in het Mauritshuis

De keuze van MEROL

Zodra MEROL het Mauritshuis binnenliep om een schilderij uit te kiezen, zagen we een energieke, nieuwsgierige en eigengereide dame van 28. Ze stond te popelen om aan de slag te gaan en wij delen haar enthousiasme. Na een lange rondleiding door het Mauritshuis twijfelde MEROL nog tussen twee kunstwerken.

Gaat ze voor een schilderij met personen erop of blaast ze toch liever leven in iets waarin, volgens Merol, ‘weinig gebeurt’? Ze maakte haar keuze en bezingt’ het werk Mars en Venus betrapt door Vulcanus van Joachim Wtewael uit 1601.

Op donderdag 23 januari zal MEROL haar nummer presenteren tijdens een intiem mini-concert in het Mauritshuis.

Het verhaal achter het schilderij Mars en Venus betrapt door Vulcanus

Over zangeres MEROL (Merel Baldé)

MEROL studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna speelde ze als actrice in verschillende theatervoorstellingen waaronder Soldaat van Oranje – de Musical. MEROL is de naam waaronder ze catchy Nederlandstalige popmuziek maakt, gekenmerkt door cheeky teksten en een jaren ’80 synthesizer sound.

In de zomer van 2018 bracht ze de single Lekker met de meiden uit die momenteel de gouden status heeft bereikt. Na singles als Kerst met de fam en Geen reet en drie uitverkochte shows in Paradiso bracht ze in het najaar van 2019 haar tweede EP uit, genaamd SUPERLATIEF. Gevolgd door een uitverkochte clubtour in Nederland en België. Eind 2019 sluit ze het jaar af met een eindejaarsconcert in Paradiso.

Vanaf 23 januari hopen wij dat aan haar bekendste hits ook “Slippertje” wordt toegevoegd. 

Zangeres Merol in het Mauritshuis

 

Win tickets voor MEROL in het Mauritshuis

Laat je gegevens achter vóór dinsdag 21 januari, 16.00 uur en maak kans op twee tickets voor het miniconcert van MEROL op donderdagavond 23 januari in de foyer van het Mauritshuis.

Prijswinnaars ontvangen uiterlijk woensdagochtend 22 januari a.s. bericht.

De inschrijving is gesloten.

Niet gewonnen? We zullen het concert donderdag live gaan streamen op onze Facebookpagina. 

Met dank aan:

Nationale Nederlanden


Bekijk het Mauritshuis met je oren wordt mede mogelijk gemaakt door NN Group

Blijf op de hoogte