Informatie

Alle informatie pagina resultaten

Collectie

Alle collectie resultaten
Verouderde browser

We zien dat je een verouderde browser hebt. Het kan zijn dat deze site daardoor niet goed weergegeven wordt. We adviseren je om je browser te updaten, indien mogelijk, naar de laatste versie.

Sluiten

Bekijk het Mauritshuis met je oren - aflevering 1: Spinvis

Eén schilderij, één artiest, één prachtig liedje. In Bekijk het Mauritshuis met je oren vragen we bekende artiesten zich te laten inspireren door een werk uit onze collectie. Spinvis bijt het spits af met een ode aan het beroemdste werk uit het Mauritshuis: het Meisje met de parel. Op donderdag 21 november presenteerde hij het nummer Parel tijdens een intiem mini-concert in het Mauritshuis in Den Haag.

Beluister het nummer Parel

Beluister het nummer Parel op Spotify:

Of op YouTube:

Mini-concert Spinvis in het Mauritshuis

Het mini-concert van Spinvis gemist? We hebben het concert live vastgelegd via onze Facebookpagina. Luister het concert van Spinvis terug

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Spinvis Bekijk het Mauritshuis met je oren

Schrijvers, filmmakers, fotografen; velen hebben zich al laten inspireren door de meesterwerken in het Mauritshuis. Hun boeken, films en foto's laten u met een frisse blik naar de kunst kijken. En dat is precies wat we willen bereiken met ons nieuwe muzieklabel Bekijk het Mauritshuis met je oren. We benaderden verschillende singer- songwriters met de vraag of zij zich ook willen laten inspireren door onze collectie. Allerlei muziekstijlen kunnen daarbij de revue passeren, van popmuziek tot metal, van klassiek tot punk, mét of zónder lyrics. Met vier muzikale odes per jaar creëren we zo een bijzondere playlist, geïnspireerd op de topstukken uit onze verzameling.

De keuze van Spinvis

Het spits wordt afgebeten door niemand minder dan Spinvis, de eenmansband van Erik de Jong. Bij zijn bezoek aan het Mauritshuis bekeek hij meer dan 15 schilderijen, waaronder het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Over dit schilderij zei hij: "Het ligt voor de hand om hierover een nummer te schrijven. Maar ik deins ook een beetje terug, omdat het zo’n groot en beroemd werk is". Tóch durfde hij dé keuze te maken. "Eigenlijk is alles een ode aan de dood en de tijd. En wat er tussen in zit is een beetje liefde. That’s it". In zijn nummer Parel speelt Spinvis in op de raadsels en fabels rondom Vermeers iconische werk.

Spinvis zingt zijn nummer Parel

MEROL & Harrie Jekkers

De volgende twee artiesten van Bekijk het Mauritshuis met je oren zijn ook al bekend. Het stokje wordt overgenomen door zangeres MEROL, bekend van hits als Lekker met de meiden en Kerst met de fam. Dé zanger-cabaretier van Haagse bodem Harrie Jekkers is de derde musicus in de rij. Met ’t Klein Orkest schreef hij onder meer Over de muur en als soloartiest nummers zoals Ik hou van mij. Maar in Den Haag is Harrie Jekkers’ grootste hit natuurlijk het officieuze volkslied van deze stad: O,o Den Haag. Meer informatie over de samenwerking met MEROL en Harrie Jekkers volgt begin 2020.

Merol Bekijk het Mauritshuis met je oren
Harrie Jekkers Bekijk het Mauritshuis met je oren

Bekijk het Mauritshuis met je oren wordt mogelijk gemaakt door NN Group

Deel deze pagina